Jordgubbspaj med digestivebotten
En paj som inte kräver att ugnen sätts på är perfekt när sommarvärmen är här. I botten hittas en grund på digestive som får sällskap av en fluffig och len vaniljmascarponekräm och toppas med skivade jordgubbar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
ca 10 bitar
150 g smör
300 g digestivekex
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 5 dl färska jordgubbar
1/2 dl hackade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2068 KJ / 494 kCal
Fett40 g
Salt1 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g
Kommentarer
Gjorde exakt enligt receptet men tyvärr väldigt misslyckat då botten blev smulig (den hade stått i kylen länge). Allt blev lite geggigt pga det.
Ewa
2023-08-06La även till ett lager pistagekräm innan mascarponegrädden. Blev 5/5!
Ida
2023-07-04Enkel att göra den här sommaren till och god
Marie
2023-07-01