Jordgubbspaj med digestivebotten

Betyg 4.6 av 5.
51 personer har röstat
17
Jordgubbspaj med digestivebotten

En paj som inte kräver att ugnen sätts på är perfekt när sommarvärmen är här. I botten hittas en grund på digestive som får sällskap av en fluffig och len vaniljmascarponekräm och toppas med skivade jordgubbar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Jordgubbspaj med digestivebotten

Ingredienser

ca 10 bitar
150 g smör
300 g digestivekex
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 5 dl färska jordgubbar
1/2 dl hackade pistagenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde exakt enligt receptet men tyvärr väldigt misslyckat då botten blev smulig (den hade stått i kylen länge). Allt blev lite geggigt pga det.

Ewa

2023-08-06

La även till ett lager pistagekräm innan mascarponegrädden. Blev 5/5!

Ida

2023-07-04

Enkel att göra den här sommaren till och god

Marie

2023-07-01

Näringsvärde per bit

Energi2068 KJ / 494 kCal
Fett40 g
Salt1 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Maränggrottor med fruktsallad & vaniljmascarpone
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt oströra
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cheesecake med blåbär och citron
Betyg 3.1 av 5.
545 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
"Äggost" med björnbärskompott
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig choklad- och apelsinkräm i glas
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga