Friterad fetaost med picklade jordgubbar
Undrar du vad du ska laga ikväll? Friterad fetaost! Den panerade osten friterar du gyllene och serverar genast tillsammans med picklade jordgubbar och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
Picklade jordgubbar
1/2 l färska jordgubbar
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 timjankvistar
Friterad fetaost
2 förp fetaost (à 150 g)
1/2 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
rapsolja (till fritering)
Till servering
flytande honung
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1943 KJ / 465 kCal
Fett23 g
Salt1.8 g
Kolhydrater48 g
Protein17 g
Kommentarer
Det går att använda havremjölk istället för ägg vid paneringen 😊
Towe
2022-07-31Har ni tips på vegetariskt alt för ägg till paneringen?
Jasmin
2022-06-29Hej Jasmin! Vi har inte testat men vi tror att kikärtsspad kan funka. Om du testar det så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur det blev. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-30Supergod! Dock hann jag inte pickla jordgubbarna så det blev sockrade😋
Isabella
2022-06-27