Burrata med pistagepesto och jordgubbar
Basilika och jordgubbar är riktiga smakkompisar! Mixar du basilikan till en pesto och serverar den tillsammans med burrata och jordgubbar så har du skapat en perfekt sommar-förrätt. Ät som den är eller servera med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
Pesto
1 kruka basilika
1 dl pistagenötter
1 liten riven vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 l färska jordgubbar
2 burrata (à 100 g)
basilikablad (till garnering)
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1951 KJ / 466 kCal
Fett39 g
Salt1.2 g
Kolhydrater14 g
Protein14 g
Kommentarer
Både vackert, gott och enkelt! En utmärkt sommarförrätt! Fick tips av Systembolaget att dricka en Pinot gris från Alsace till. Passade perfekt! Hamnar i min receptsamling. :)
Maria
2024-06-02Så magiskt gott
Emma
2022-07-22Sååå gott!
Maria
2022-07-21