Burrata med pistagepesto och jordgubbar
Basilika och jordgubbar är riktiga smakkompisar! Mixar du basilikan till en pesto och serverar den tillsammans med burrata och jordgubbar så har du skapat en perfekt sommar-förrätt. Ät som den är eller servera med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
4 portioner
Pesto
1 kruka basilika
1 dl pistagenötter
1 liten riven vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 l färska jordgubbar
2 burrata (à 100 g)
basilikablad (till garnering)
svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.
Gör så här
Tips
Byt ut burrata mot mozzarella eller buffelmozzarella.
Använd pumpakärnor istället för pistagenötter i peston.
Använd pumpakärnor istället för pistagenötter i peston.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1951 KJ / 466 kCal
Fett39 g
Salt1.2 g
Kolhydrater14 g
Protein14 g
Kommentarer
Så magiskt gott
Emma
2022-07-22Sååå gott!
Maria
2022-07-21Godaste jag ätit den här sommaren!
Cecilia
2022-07-20