Falafel in a bowl
Alla gillar väl falafel och hummus? Toppa med fetaost, quinoa, rödkål och vitlök. Hummusen får en härlig smak och färg av ärtorna, medan limen ger den en syrlig touch. Garnera med koriander och njut!
Ingredienser
4 portioner
2 dl quinoafrön (vita eller röda)
150 g rödkål
1 paket falafel
Grönkålsfräs
2 tsk hackad chili
2 st finhackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
200 g tinad, hackad grönkål
2 dl tinade ärtor
salt
Ärthummus
4 dl tinade ärtor
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk sesamolja
2 tsk hackad chili
saft och rivet skal av 1 lime
2 dl olivolja
Till servering
100 g fetaost
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3912 KJ / 935 kCal
Fett71 g
Salt4.44 g
Kolhydrater49 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Saknade grönkål hemma så jag kokade fryst hackad spenat med quinoan som substitut, tappade säkert lite av texturen från grönkålen men tack vare den krispiga rödkålen var rätten fortfarande mycket bra! Härliga smaker som går mycket fint tillsammans!
Thomas
2021-08-07Mycket bra recept. Supergott och enkelt. Halloumiosten revs på grova sidan av rivjärnet. Tog mindre olja till både stekning av falafel och till ärthummus. Serverades med picklad blomkål.
Hannah
2018-03-19