Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kålsallad med matvete och Västerbottensost

Ett toppenrecept på kålsallad till julbordet! Den lakto-ovo-vegetariska kålsalladen är gjord på rödkål marinerad i en senaps- och honungsdressing, som serveras med matvete och smulad Västerbottensost. Enkelt och supergott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Skiva rödkålen tunt, gärna på mandolin.
  2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.
  3. Lägg upp matvetet på ett fat. Blanda rödkålen med lite av dressingen och lägg ovanpå matvetet. Toppa med smulad ost och servera med resten av dressingen.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl matvete
  • 150 g rödkål
  • 75 g Västerbottensost
Senaps- och honungsdressing
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk stark grovkorning senap
  • 2 msk honung
  • 1 - 2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer