Kålsallad med matvete och Västerbottensost

6
2
Kålsallad med matvete och Västerbottensost

Ett toppenrecept på kålsallad till julbordet! Den lakto-ovo-vegetariska kålsalladen är gjord på rödkål marinerad i en senaps- och honungsdressing, som serveras med matvete och smulad Västerbottensost. Enkelt och supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Kålsallad med matvete och Västerbottensost

Ingredienser

6 portioner
2 dl matvete
150 g rödkål
75 g Västerbottensost

Senaps- och honungsdressing

1 dl rapsolja
3 msk stark grovkorning senap
2 msk honung
1 - 2 msk vatten
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från laktos och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Monica

2020-12-23

Det här var supergott. Hela familjen tyckte om det

Britt

2019-01-30

Alldeles för mycket och för söt dressing.

Näringsvärde per portion

Energi 1261 KJ / 302 kCal
Fett 20 g
Salt 1 g
Kolhydrater 22 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden