Kålsallad med matvete och Västerbottensost
Ett toppenrecept på kålsallad till julbordet! Den lakto-ovo-vegetariska kålsalladen är gjord på rödkål marinerad i en senaps- och honungsdressing, som serveras med matvete och smulad Västerbottensost. Enkelt och supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
6 portioner
2 dl matvete
150 g rödkål
75 g Västerbottensost
Senaps- och honungsdressing
1 dl rapsolja
3 msk stark grovkorning senap
2 msk honung
1 - 2 msk vatten
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1261 KJ / 302 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g
Kommentarer
Supergott med valnötter i också
Lillemor
2023-09-13Det här var supergott. Hela familjen tyckte om det
Monica
2020-12-23Alldeles för mycket och för söt dressing.
Britt
2019-01-30