Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter
Ett underbart lakto-ovo vegetariskt recept till julbordet! Ugnsbakade skivor varm rödkål med crema di balsamico toppas med smulad ädelost, rostade hasselnötter, persilja och granatäppelkärnor. En rätt som kommer att göra succé på vegojulbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
8 bufféportioner
ca 1 kg rödkål
2 msk olivolja
2 msk crema di balsamico
1 tsk salt
2 krm peppar
Topping
140 g ädelost (gärna Ädel Grädd)
1 dl rostade hasselnötter
20 g färsk persilja
1 dl granatäppelkärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi812 KJ / 194 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g
Kommentarer
Fantastisk rätt eller tillbehör! Såå himmelskt god! Men bytte ut hasselkärnorna mot rostade pinjenötter istället. Väldigt mumsigt!! Ska göra i år igen! Rekommenderas varmt!!!
Tina
2023-11-25Supergott och enkelt att tillaga. Jag slängde med några blomkålsbuketter som jag rostade med kålen och bytte ädelosten mot fetaost. Nästa gång ska jag testa med ädelost. Funkade fint i vårsolen!
Madeleine
2022-03-29Det här var riktigt gott! En blandning av sött och salt och ett utmärkt tillbehör på julbordet.
Kajsa
2020-12-25