Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter 

Ett underbart lakto-ovo vegetariskt recept till julbordet! Ugnsbakade skivor varm rödkål med crema di balsamico toppas med smulad ädelost, rostade hasselnötter, persilja och granatäppelkärnor. En rätt som kommer att göra succé på vegojulbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och skär rödkålen i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en ugnsplåt och ringla över olja och crema di balsamico. Krydda med salt och peppar.
  3. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills kålen är mjuk. Pensla med vätskan från plåten någon gång under tillagningen.
  4. Topping: Smula osten och grovhacka nötterna och persiljan. Toppa den bakade rödkålen med gräddädelost, nötter, persilja, granatäpplekärnor och extra crema di balsamico.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • ca 1 kg rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Topping
  • 140 g ädelost (gärna Ädel Grädd)
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 20 g färsk persilja
  • 1 dl granatäppelkärnor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer