Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter 

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
4
Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter 

Ett underbart lakto-ovo vegetariskt recept till julbordet! Ugnsbakade skivor varm rödkål med crema di balsamico toppas med smulad ädelost, rostade hasselnötter, persilja och granatäppelkärnor. En rätt som kommer att göra succé på vegojulbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter 

Ingredienser

8 bufféportioner
ca 1 kg  rödkål
2 msk  olivolja
2 msk  crema di balsamico
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Topping

140 g  ädelost (gärna Ädel Grädd)
1 dl  rostade hasselnötter
20 g  färsk persilja
1 dl  granatäppelkärnor

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Supergott och enkelt att tillaga. Jag slängde med några blomkålsbuketter som jag rostade med kålen och bytte ädelosten mot fetaost. Nästa gång ska jag testa med ädelost. Funkade fint i vårsolen!

Madeleine

2022-03-29

Det här var riktigt gott! En blandning av sött och salt och ett utmärkt tillbehör på julbordet.

Kajsa

2020-12-25

Gott och vackert!

Olle

2020-10-06

Näringsvärde per portion

Energi812 KJ / 194 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Fikoncarpaccio med pinjenötter och ostcrisp
Betyg 3.1 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Crostini med getost, fikon och pumpafrö
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Miniflugsvampar
Betyg 2.7 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vispad brie med soltorkad tomat
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadopizza med chili
Betyg 4.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga