Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter 

16
4
Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter 

Ett underbart lakto-ovo vegetariskt recept till julbordet! Ugnsbakade skivor varm rödkål med crema di balsamico toppas med smulad ädelost, rostade hasselnötter, persilja och granatäppelkärnor. En rätt som kommer att göra succé på vegojulbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter 

Ingredienser

8 bufféportioner
ca 1 kg rödkål
2 msk olivolja
2 msk crema di balsamico
1 tsk salt
2 krm peppar

Topping

140 g ädelost (gärna Ädel Grädd)
1 dl rostade hasselnötter
20 g färsk persilja
1 dl granatäppelkärnor

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Madeleine

2022-03-29

Supergott och enkelt att tillaga. Jag slängde med några blomkålsbuketter som jag rostade med kålen och bytte ädelosten mot fetaost. Nästa gång ska jag testa med ädelost. Funkade fint i vårsolen!

Kajsa

2020-12-25

Det här var riktigt gott! En blandning av sött och salt och ett utmärkt tillbehör på julbordet.

Olle

2020-10-06

Gott och vackert!

Näringsvärde per portion

Energi 812 KJ / 194 kCal
Fett 14 g
Salt 1 g
Kolhydrater 9 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden