UNDER 30 MIN | Medel

Regnbågssallad med tahinidressing

En sallad i regnbågens färger. Mättande och god med grönkål, morot och rödkål. Lyft fram färgerna var för sig och låt var och en blanda regnbågssalladen på tallriken. Ringla över en förföriskt god dressing med smak av sesampastan tahini, vitlök och senap.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla grönkålsbladen fint. Lägg dem i en stor bunke med hälften av oljan och hälften av flingsaltet, krama kålen mjuk med rena händer.
  2. Strimla rödkålen fint. Krama den med resten av oljan och flingsaltet så den blir mjuk.
  3. Skala morötterna och riv eller hyvla tunt med en potatisskalare.
  4. Lägg grönkål, rödkål och morötter i varsin hög på ett fat. 
  5. Strimla salladslöken. Toppa med salladslök och solrosfrön.
  6. Dressing: Mixa ihop alla ingredienser till dressingen med en stavmixer. Ringla lite över och bjud resten till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g grönkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 200 g rödkål
  • 2 stora morötter
  • 1 salladslök
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • nymalen svartpeppar
Tahinidressing
  • 3 msk tahini (sesampaste)
  • 1 msk grov, fransk senap
  • 1 msk färskpressad citronjuice eller äppelcidervinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1727 kJ / 412 kCal