Kålpudding på rödkål

En svensk husmankostklassiker med en modern twist. Den saftiga och väldigt smakrika kålpuddingen serveras med ångande nykokt potatis, sprakande grön sallad och söta rårörda lingon. Kort och gott är detta en perfekt vardagsrätt som både är mättande och enkel att tillaga.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pudding
1/2 kruka rosmarin
ca 500 g blandfärs
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Sås
ca 300 g rödkål
2 msk smör
2 msk sirap
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 kruka persilja
Till servering
1 kaskadsallad
1 dl råröda lingon
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smör, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Häll vätskan från den färdiggräddade puddingen i den kokta gräddkålen och koka upp.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3358 KJ / 802 kCal
Fett42.6 g
Salt2.29 g
Kolhydrater69.3 g
Protein32 g
Kommentarer