Kålpudding på rödkål

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
1
Kålpudding på rödkål

En svensk husmankostklassiker med en modern twist. Den saftiga och väldigt smakrika kålpuddingen serveras med ångande nykokt potatis, sprakande grön sallad och söta rårörda lingon. Kort och gott är detta en perfekt vardagsrätt som både är mättande och enkel att tillaga.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Kålpudding på rödkål

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Pudding

1/2   kruka rosmarin
ca 500 g  blandfärs
1 dl  vatten
1 msk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Sås

ca 300 g  rödkål
2 msk  smör
2 msk  sirap
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1/2   kruka persilja

Till servering

1   kaskadsallad
1 dl  råröda lingon

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smör, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Häll vätskan från den färdiggräddade puddingen i den kokta gräddkålen och koka upp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Anser att det är på tok för mycket vätska I rödkålen. Detta blir ingen sås utan en soppa. I alla fall när jag tillagade detta. Besviken på detta recept.

Yvonne

2024-01-13

Näringsvärde per portion

Energi3358 KJ / 802 kCal
Fett42.6 g
Salt2.29 g
Kolhydrater69.3 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Kålpudding på rödkål med salladsärtor
Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålpudding med gräddsås
Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödkål med glögg och lingon
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltfärsbiffar med lingon- och rödkålssallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålpudding (grundrecept)
Betyg 4.5 av 5.
1120 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nori Dolmas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga