Kålpudding på rödkål

5
0
Kålpudding på rödkål

En svensk husmankostklassiker med en modern twist. Den saftiga och väldigt smakrika kålpuddingen serveras med ångande nykokt potatis, sprakande grön sallad och söta rårörda lingon. Kort och gott är detta en perfekt vardagsrätt som både är mättande och enkel att tillaga.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Kålpudding på rödkål

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Pudding

1/2
kruka rosmarin
ca 500 g
blandfärs
1 dl
vatten
1 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Sås

ca 300 g
rödkål
2 msk
smör
2 msk
sirap
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1/2
kruka persilja

Till servering

1
kaskadsallad
1 dl
råröda lingon

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smör, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Häll vätskan från den färdiggräddade puddingen i den kokta gräddkålen och koka upp.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3358 KJ / 802 kCal
Fett 42.6 g
Salt 2.29 g
Kolhydrater 69.3 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept