Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel

Två sorters kål, rödkål och brysselkål, är huvudingredienserna i denna vintriga sallad med lingondressing som garanterat gör succé på buffén. Rostad grovhackad mandel ger rätten en härlig krispighet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina lingonen.
  2. Koka upp 3 liter vatten i en kastrull.
  3. Ansa och strimla röd- och brysselkålen fint. Lägg kålen i ett durkslag.
  4. Häll vattnet över kålen, se till att vattnet fördelas över all kål. Låt den stå några minuter. Skölj kålen kall och pressa ur allt vatten.
  5. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften.
  6. Mixa lingon, apelsinsaft- och skal, honung, vinäger, och olja till en dressing. Vänd kålen i dressingen . Smaka av med salt och peppar. Lägg kålen i en skål eller på ett fat.
  7. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme och hacka grovt.
  8. Hacka persiljan, strö den och mandeln över kålsalladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 dl frysta lingon
  • ca 500 g rödkål
  • 15 brysselkål
  • 1 apelsin
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hel skalad mandel
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 684 kJ / 164 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept