Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel

9
0
Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel

Två sorters kål, rödkål och brysselkål, är huvudingredienserna i denna vintriga sallad med lingondressing som garanterat gör succé på buffén. Rostad grovhackad mandel ger rätten en härlig krispighet.

Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel

Ingredienser

8 portioner
2 dl frysta lingon
ca 500 g rödkål
15 brysselkål
1 apelsin
2 msk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olja
salt och svartpeppar
1 dl hel skalad mandel
1/2 kruka persilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 684 KJ / 164 kCal
Fett 10 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 12.9 g
Protein 3.6 g
Läs mer om näringsvärden