Picklad rödkål
Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6-8 portioner
500 g rödkål
1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
3 dl vatten
2 msk finriven färsk ingefära
1 liten kanelstång
3 stjärnanis
1 tsk hel svartpeppar
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Gör så här
Tips
Rödkålen är god både varm och kall. Om den ska ätas varm så tillsätt gärna en klick smör när den värms upp.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi171 KJ / 40 kCal
Fett0.3 g
Salt0.68 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
Smakar tvättmedel tyvärr.
Sarah
2023-12-24Tror att det är kombinationen av ingefära och stjärnanis som gör att jag tycker det smakar parfym.
Elisabeth
2021-01-26Hur länge håller den sig i kylen?
Ann
2021-01-07