Picklad rödkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Picklad rödkål

Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke.
  2. Koka upp alla övriga ingredienser och låt sjuda i 5 minuter till en kryddig lag. Häll den varma lagen över kålen och rör runt. Låt dra minst 1 timme.
  3. Förvara kålen övertäckt i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Tips

Rödkålen är god både varm och kall. Om den ska ätas varm så tillsätt gärna en klick smör när den värms upp.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 500 g rödkål
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 liten kanelstång
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 171 kJ / 40 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept