Picklad rödkål

19
8
Picklad rödkål

Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Picklad rödkål

Ingredienser

6-8
500 g
rödkål
1 dl
vitvinsvinäger
1 dl
strösocker
3 dl
vatten
2 msk
finriven färsk ingefära
1
liten kanelstång
3
stjärnanis
1 tsk
hel svartpeppar
1/2 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Gör så här

Tips

Rödkålen är god både varm och kall. Om den ska ätas varm så tillsätt gärna en klick smör när den värms upp.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Elisabeth

2021-01-26

Tror att det är kombinationen av ingefära och stjärnanis som gör att jag tycker det smakar parfym.

Ann

2021-01-07

Hur länge håller den sig i kylen?

Viktor

2020-12-07

Smarrig. Glömde att ta ut nejlikor och kanelstängerna så fick äta försiktigt.

Näringsvärde per portion

Energi 171 KJ / 40 kCal
Fett 0.3 g
Salt 0.68 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept