Picklad rödkål

Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
9
Picklad rödkål

Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Picklad rödkål

Ingredienser

6-8 portioner
500 g  rödkål
1 dl  vitvinsvinäger
1 dl  strösocker
3 dl  vatten
2 msk  finriven färsk ingefära
1   liten kanelstång
3   stjärnanis
1 tsk  hel svartpeppar
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Gör så här

Tips

Rödkålen är god både varm och kall. Om den ska ätas varm så tillsätt gärna en klick smör när den värms upp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Smakar tvättmedel tyvärr.

Sarah

2023-12-24

Tror att det är kombinationen av ingefära och stjärnanis som gör att jag tycker det smakar parfym.

Elisabeth

2021-01-26

Hur länge håller den sig i kylen?

Ann

2021-01-07

Näringsvärde per portion

Energi171 KJ / 40 kCal
Fett0.3 g
Salt0.68 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Syltade gröna tomater
Betyg 4.2 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surkål på rödkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödlöks- och rödkålsmarmelad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklad rödkål och rödlök med kanel och nejlika
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddlag
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cranberryglögg med julsmak
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga