Picklad rödkål

Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ingredienser
6-8 portioner
500 g rödkål
1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
3 dl vatten
2 msk finriven färsk ingefära
1 liten kanelstång
3 stjärnanis
1 tsk hel svartpeppar
1/2 tsk salt
Gör så här
00:05:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi171 KJ / 40 kCal
Fett0.3 g
Salt0.68 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
Lägg gärna till att lagen bör silas innan den hälls över rödkålen. Det blir en hel del petande för att få ut kryddorna när man väl ska äta.
Staffan
2025-01-02Mycket gott. Den bästa smaken är dagen efter.
Nadezhda
2024-12-17Smakar tvättmedel tyvärr.
Sarah
2023-12-24