Picklad rödkål

15
7
Picklad rödkål

Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Picklad rödkål

Ingredienser

6-8
500 g
rödkål
1 dl
vitvinsvinäger
1 dl
strösocker
3 dl
vatten
2 msk
finriven färsk ingefära
1
liten kanelstång
3
stjärnanis
1 tsk
hel svartpeppar
0.5 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Rödkålen är god både varm och kall. Om den ska ätas varm så tillsätt gärna en klick smör när den värms upp.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ann

1/7/2021

Hur länge håller den sig i kylen?

Viktor

12/7/2020

Smarrig. Glömde att ta ut nejlikor och kanelstängerna så fick äta försiktigt.

Tina

12/18/2018

Hur långt i förväg kan jag göra den tro?

Redaktionen ICAse

1/11/2019

Hej Tina! Några dagar innan kan du göra denna. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 171 KJ / 40 kCal
Fett 0.3 g
Salt 0.68 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept