UNDER 45 MIN | Medel

Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Testa detta smarriga fiskrecept där torsk- eller koljafilé paneras i panko och steks gyllene och krispig. Servera den panerade fisken med en fräsch nudelsallad med rödkål, och ringla över den ljuvligt goda vitlöksdressingen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Blanda ev med några droppar olja så de inte klibbar ihop.
  2. Strimla kålen fint och blanda med limeskal- och juice och salt.
  3. Dressing: Skiva vitlöken. Stek vitlöken i oljan i en liten kastrull på medelvärme tills den är gyllene, ca 3 min. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 5 minuter på svag värme. Mixa slät med stavmixer och låt svalna lite.
  4. Panerad torsk: Skär fisken i bitar och krydda med salt. Vispa upp ägget i en skål, häll mjöl och panko på varsin tallrik. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägget och till sist i panko. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek fisken på medelvärme 2-3 min per sida.
  5. Vänd ihop nudlar, kål och salladsmix. Strö över hackade jordnötter och servera med nystekt fisk och ljummen dippsås.

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Nudelsallad
  • 200 g risnudlar
  • 200 g rödkål
  • 2 tsk finrivet limeskal
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 påse salladsmix (à 65 g)
  • 2 dl hackade salta jordnötter
Dressing
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk neutral olja
  • 1 1/2 dl sweet chilisås
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
Panerad torsk
  • 500 g torsk- eller koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko
  • 3 msk neutral olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3672 kJ / 877 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept