Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

89
15
Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Testa detta smarriga fiskrecept där torsk- eller koljafilé paneras i panko och steks gyllene och krispig. Servera den panerade fisken med en fräsch nudelsallad med rödkål, och ringla över den ljuvligt goda vitlöksdressingen.

Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Ingredienser

4 portioner

Nudelsallad

200 g risnudlar
200 g rödkål
2 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
1 påse salladsmix (à 65 g)
2 dl hackade salta jordnötter

Dressing

2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 msk japansk soja
1 msk finriven färsk ingefära

Panerad torsk

500 g torsk- eller koljafilé
1 tsk salt
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
3 msk neutral olja

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Ingrid

2022-05-09

Väldigt gott och festlig mat att bjuda på. Fanns ingen rödkål så jag tog vitkål och morot istället och tog i lite sesamolja också och rostade sesamfrön. Väldigt gott!

Angela

2022-04-09

Massor av smaker. Mycket gott! Gjort detta flera gånger. Gör extra sås. Den är väldigt omtyckt!

Ann-christin

2022-02-01

Supergott! Men ogillar att rödkålen färgar av sig så att nudlarna blir rosa.

Näringsvärde per portion

Energi 3672 KJ / 877 kCal
Fett 35 g
Salt 5.31 g
Kolhydrater 96 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden