Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Testa detta smarriga fiskrecept där torsk- eller koljafilé paneras i panko och steks gyllene och krispig. Servera den panerade fisken med en fräsch nudelsallad med rödkål, och ringla över den ljuvligt goda vitlöksdressingen.

Ingredienser
4 portioner
Nudelsallad
200 g risnudlar
200 g rödkål
2 tsk finrivet limeskal
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
1 påse salladsmix (à 65 g)
2 dl hackade salta jordnötter
Dressing
2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 msk japansk soja
1 msk finriven färsk ingefära
Panerad torsk
500 g torsk- eller koljafilé
1 tsk salt
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
3 msk neutral olja
Gör så här
00:03:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3672 KJ / 877 kCal
Fett35 g
Salt5.31 g
Kolhydrater96 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vår favoriträtt so far🌟🌟🌟
Carina
2024-04-06Detta var så gott! Såsen ihop med allt det andra, blev så gott. Fräscht, enkelt och smaskigt.
Marika
2024-03-06Riktigt god torsk! Funkade med vitkål istället för rödkål också.
Maria
2023-03-06