Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

54
11
Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Testa detta smarriga fiskrecept där torsk- eller koljafilé paneras i panko och steks gyllene och krispig. Servera den panerade fisken med en fräsch nudelsallad med rödkål, och ringla över den ljuvligt goda vitlöksdressingen.

Skriv ut
Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Ingredienser

4 portioner

Nudelsallad

200 g
risnudlar
200 g
rödkål
2 tsk
finrivet limeskal
1 msk
färskpressad limejuice
1/2 tsk
salt
1
påse salladsmix (à 65 g)
2 dl
hackade salta jordnötter

Dressing

2
vitlöksklyftor
1 msk
neutral olja
1 1/2 dl
sweet chilisås
1/2 msk
japansk soja
1 msk
finriven färsk ingefära

Panerad torsk

500 g
torsk- eller koljafilé
1 tsk
salt
1
ägg
1 dl
vetemjöl
2 dl
panko
3 msk
neutral olja

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Oda

2/21/2021

Supergott & så enkelt! Vi skippade jordnötterna å tillsatte koriander istället, testa det!

Helene

2/2/2021

Sååå otroligt gott!

Kevin

11/6/2020

Riktigt gott!! Gjorde som de nedan och blandade såsen med nudelsalladen och det blev toppen👍🏻 Detta receptet kommer vi definitivt laga igen😊

Näringsvärde per portion

Energi 3672 KJ / 877 kCal
Fett 35 g
Salt 5.31 g
Kolhydrater 96 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept