Äta mat ute i naturen

Recept på grym matsäck

Hur OTROLIGT MYCKET GODARE smakar inte maten ute i naturen? Här listar vi ett gäng recept på den bästa picknickmaten att ta med sig och njuta av ute i det fria.
Tips! Här hittar du fler recept till picknicken.

Oavsett om du vandrar långt in i skogen eller om du väljer att duka upp på balkongen så är det alltid något speciellt med att äta mat utomhus. Här tipsar vi om recept för både finsmakaren och för den som vill ha den enkelt. 

5 recept på enklare matsäck

Enkel matsäck som passar barnfamiljer och andra som bara vill anstränga sig lagom mycket.  

 1. Korv i bröd med rotsellerisallad

  1. Korv i bröd med rotsellerisallad

  Betyg 4.5 av 5.
  8 personer har röstat
  Receptet har 1 kommentarer.

  Korv kan vara det vanligaste vi tar med oss ut i naturen. Och vi förstår varför. Den kommer i en rad olika smaker, den är lätt att grilla och den har funnits med oss i generationer. Det är tryggt helt enkelt. Hitta en pinne i skogen och trä korven på pinnen. Håll över öppen eld - klart! Om du inte är supersugen på att använda skogens bestick (pinnen) som ätverktyg så kan du ta med dig bra verktyg hemifrån.

  Korv i bröd med rotsellerisallad
 2. Pinnbröd pizza style

  2. Pinnbrödspizza

  Betyg 4.2 av 5.
  98 personer har röstat
  Receptet har 12 kommentarer.

  När vi ändå är inne på pinn-spåret så finns det ju en maträtt som vi tror att de flesta av er kommer ihåg. Vi pratar givetvis om pinnbrödet. Här har vi uppdaterat det klassiska receptet och adderat ost och oregano och skapat en PIZZAPINNE!

  Pinnbröd pizza style
 3. Krabbelurer

  3. Krabbelurer

  Betyg 4.4 av 5.
  595 personer har röstat
  Receptet har 34 kommentarer.

  Krabbelurer, vad är det kanske du undrar? Jo! Det är fluffiga plättar som smakar som en blandning mellan sockerkaka och amerikanska pannkakor. Perfekta att göra i ordning ute på picknicken.

  Krabbelurer
 4. Mjukt tunnbröd med anis

  4. Tunnbröd i stekpanna

  Betyg 3.4 av 5.
  45 personer har röstat
  Receptet har 3 kommentarer.

  Här krävs det lite förberedelse från ert håll och det är i form av tillbehör som ni ska lägga i tunnbrödet. Så som hemmagjort jordnötssmör , går såklart väldigt bra med köpevarianten också. Eller så kör du en klassiker och fyller tunnbröden med smör och ost. Det kommer att smaka extra ljuvligt ute i naturen.

  Mjukt tunnbröd med anis
 5. Pastasallad

  5. Pastasallad

  Betyg 4 av 5.
  91 personer har röstat
  Receptet har 9 kommentarer.

  90-talet ringde och ville ha tillbaka sin pastasallad. När italienska vindar svepte in över Sverige och fick oss alla att vilja äta pasta i form av en sallad. Vi tänkte att så länge maträtten var kall och innehöll gröna blad så blev det per automatik en sallad. Än idag står sig pastasalladen stark i picknickkorgarna. 

  Pastasallad

5 recept på matsäck för finsmakaren

Här har du recepttips på lite mer avancerad picknick-mat att ta med sig ut i det fria.

 1. Lövbiff med pepparrot och äggula

  1. Lövbiff med pepparrot och äggula

  Betyg 3 av 5.
  6 personer har röstat
  Receptet har 2 kommentarer.

  Såklart det går att slänga ihop en lövbiff med pepparot och äggula ute i naturen. Det du behöver tänka på här är att vara väl förberedd. Här krävs att man har en bra stekpanna, en grill eller en muurikka för tillagning. En vadå sa du? JO, en muurikka, det är en form av stekhäll. Extremt avancerad att släpa med sig ut i skogen men otroligt kul. Hacka det som behöver hackas i förväg och lägg i bra byttor. Sen är det bara att börja laga!

  Lövbiff med pepparrot och äggula
 2. Kolbulle

  2. Kolbulle

  Betyg 4.5 av 5.
  161 personer har röstat
  Receptet har 16 kommentarer.

  Den här svenska klassikern faller ofta lite i glömska och det vill vi genast ändra på. Kolbulle är en typ av pannkaka med rimmat fläsk som liknar fläskpannkaka. Men till skillnad från sin närmsta släkting så tillagas kolbullen i en stekpanna och görs helt utan ägg. Serveras helst rykande varm från pannan med lingonsylt.

  Kolbulle
 3. Grillpytt med chorizo och ramslökssås

  3. Grillpytt

  Betyg 4.2 av 5.
  5 personer har röstat
  Receptet har 0 kommentarer.

  Kavla upp ärmarna för nu blir det åka av! Visualisera dig framför en öppen eld iklädd naturriktiga kläder med stekspaden i högsta hugg. Den här rätten kräver ett frenetiskt rörande i stekpannan och även lite förberedelse hemma. Hacka grönsakerna innan och förbered ramslökssåsen så har du bara det roliga kvar när du väl har kommit fram till picknick-platsen.

  Grillpytt med chorizo och ramslökssås
 4. Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

  4. Risonisallad

  Betyg 4.3 av 5.
  257 personer har röstat
  Receptet har 35 kommentarer.

  Den här salladen är perfekt att göra ute i naturen. Om du känner dig modig kan du koka risonin på ett stormkök. Halloumi blir ju som en seg skosula om man steker den i förväg så även den tillagas med fördel på plats.

  Risonisallad med vitlöksstekt halloumi
 5. Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

  5. Cacio e pepe

  Betyg 4.1 av 5.
  168 personer har röstat
  Receptet har 14 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

  Om du gillar pasta hemma vid matbordet så kan vi lova dig att du kommer att ÄLSKA det ute i naturen. Den här pastarätten innehåller ett fåtal ingredienser och är lätt att laga men smakar som att du har stått och vevat i kastrullerna i timmar.

  Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

Artiklar (1561)

Laga & äta ute

Laga mat på stormkök

Här tipsar vi om fem goda recept för dig som vill laga mat och äta ute i naturen.

Ut på tur, aldrig sur

Bästa maten till utflykten

Se våra bästa recept, på enkel och energirik mat, när du ska ut i naturen och äta.

Frukostklassiker

Godaste gröten, så gör du!

Gröt är gott, nyttigt och mättande. Och så lätt att variera. Rör ner ett ägg för extra protein, toppa med nötter för crunch eller byt ut kokvattnet mot äppeljuice för sötma. Här tipsar vi om hur du kan komponera din nya favoritgröt.

Ät och njut!

Nyttigare tv-snacks

Här är goda tips och recept på snacks och dryck för en hälsosammare tv-kväll.