Lövbiff med pepparrot och äggula

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
2
Lövbiff med pepparrot och äggula

Lövbiff, pepparrot och äggula utgör här en spinn på den klassiska Biff Rydberg. Potatisen har bytts ut mot en mumsig rotfruktspytt och köttet antar en hel form istället för tärnad. Servera lövbiff och pytt med fluffig senapsgrädde, äggula och strö över färsk persilja och pepparrot.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Lövbiff med pepparrot och äggula

Ingredienser

2 portioner
500 g  vegetarisk pytt
1 msk  olja
salt och peppar
1 dl  vispgrädde
1 tsk  senap
2   äggulor
1   ask färsk persilja (à 20 g)
2 msk  riven pepparrot
ca 375 g  lövbiff
1 msk  smör

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Hur gör man pytten?

Tina

2022-03-05

Så j—-a gott

Clas göran

2020-04-18

Näringsvärde per portion

Energi3089 KJ / 738 kCal
Fett47.4 g
Salt2.47 g
Kolhydrater19.5 g
Protein53.1 g

Testa liknande recept

Rotfruktspytt med korv och pepparrotskräm
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskfilé med gurka, pepparrot och laxrom
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lövbiff med persiljesmör och broccoli
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokt lax med pepparrotskräm
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falska Wallenbergare
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad lövbiff fylld med vitlöksost
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga