Lövbiff med pepparrot och äggula

5
1
Lövbiff med pepparrot och äggula

Lövbiff, pepparrot och äggula utgör här en spinn på den klassiska Biff Rydberg. Potatisen har bytts ut mot en mumsig rotfruktspytt och köttet antar en hel form istället för tärnad. Servera lövbiff och pytt med fluffig senapsgrädde, äggula och strö över färsk persilja och pepparrot.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016

Lövbiff med pepparrot och äggula

Ingredienser

2 portioner
500 g
vegetarisk pytt
1 msk
olja
-
salt och peppar
1 dl
vispgrädde
1 tsk
senap
2
äggulor
1
ask färsk persilja (à 20 g)
2 msk
riven pepparrot
ca 375 g
lövbiff
1 msk
smör

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Clas göran

2020-04-18

Så j—-a gott

Näringsvärde per portion

Energi 3089 KJ / 738 kCal
Fett 47.4 g
Salt 2.47 g
Kolhydrater 19.5 g
Protein 53.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept