Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lövbiff med pepparrot och äggula

Lövbiff, pepparrot och äggula utgör här en spinn på den klassiska Biff Rydberg. Potatisen har bytts ut mot en mumsig rotfruktspytt och köttet antar en hel form istället för tärnad. Servera lövbiff och pytt med fluffig senapsgrädde, äggula och strö över färsk persilja och pepparrot.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Blanda rotfruktspytten med olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Stek pytten mjuk mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Vispa grädden och smaka av med senap, salt och peppar.
  4. Knäck äggen och spara gulorna.
  5. Hacka persiljan och vänd ner i pytten.
  6. Riv pepparroten.
  7. Stek lövbiffen hastigt i smöret i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera lövbiffen nystekt med rotfruktspytt, äggula, senapsgrädde och pepparrot.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk senap
  • 2 äggulor
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 msk riven pepparrot
  • ca 375 g lövbiff
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3089 kJ / 738 kCal