Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Grillpytt med chorizo och ramslökssås

Daniel Lakatosz bjuder på somrig pyttipanna med grillad färskpotatis och kryddig korv. Lyft smakerna med en enkel ramslöksmajonnäs som du lagar själv från grunden. Ett perfekt recept med ramslök för dig vill prova denna svenska delikatess!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pytt: Koka potatisen knappt mjuka.
  2. Sås: Blanda äggula, citronsaft och senap till såsen i en skål. Häll i oljan droppvis under konstant vispning till en krämig och ganska tjock majonnäs. 
  3. Skär ramslöken fint och blanda med majonnäsen. 
  4. Vänd ner crème fraiche, smaka av med salt och peppar och häll över i en pipflaska (detta för fin presentation när såsen ska hällas på). Ställ gärna svalt.
  5. Pytt: Häll av vattnet från potatisen. Dela den i halvor och lägg på grillen tills de får en fin grillyta.  
  6. Ansa och skala ev. sparrisen lätt med potatisskalaren. Lägg dem på grillen och pensla lätt med oljan, grilla dem 1-2 minuter. Skär i mindre bitar.
  7. Skär små snitt i korvarna och lägg på grillen. Grilla korvarna tills dem får en fin grillfärg. Skär dem i mindre bitar.
  8. Sätt en gjutjärnspanna direkt på grillen och låt den bli ganska het.  
  9. Skala och finhacka löken och stek den i olja och smör i pannan tills löken blir lätt gyllene. Lägg i potatis, korv och sparris, stek tills allt blir varmt. Hacka och strö över persiljan och smaka av med salt och peppar.
  10. Till garnering: Ansa och strimla salladslöken fint. Toppa med lök, sås och ramslöksblommor.

För alla

Kontrollera innehållet i korven.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Grillad pytt
  • 20 små färskpotatisar
  • 8 gröna sparrisar
  • 2 chorizokorvar
  • 2 bratwurstar
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja (till grill/stekning)
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 dl finhackad kruspersilja
Ramslökssås
  • 1 äggula
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 - 2 dl neutral olja
  • 6 - 10 ramslök
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
Till garnering
  • 3 finskurna salladslökar
  • 7 blommor eller blad av ramslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer