Kolbulle

60
5
Kolbulle

Kolbulle är en svensk klassiker som ofta faller lite i glömska. Det är en typ av pannkaka med rimmat fläsk som liknar fläskpannkaka. Men till skillnad från sin närmsta släkting så tillagas kolbullen i en stekpanna och görs helt utan ägg. Serveras helst rykande varm från pannan med lingonsylt.

Skriv ut
Kolbulle

Ingredienser

4 st
6 dl
vatten
5 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
325 g
skivat rimmat fläsk

Till servering

lingonsylt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknad exkl. lingonsylt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Jenny

2021-04-17

Så här står d på wikipedia: Rimning är en gammal konserveringsmetod som innebär att man saltar kött[1] eller fisk[2] så att det håller för längre förvaring, och samtidigt ger en salt smak åt den tillagade maten.

Markus

2021-03-07

Men Kersti!! Rimmat fläsk är rimmat fläsk. Saltfläsk är saltfläsk. Kallades amerikanskfläsk eller amerikafläsk förut. Lite dumt att kasta pil när man sitter i en gummibåt... om man säger..

Kersti

2021-02-22

Men Håkan!! Vad är rimmat?? Det ÄR salt fläsk!

Näringsvärde per portion

Energi 2415 KJ / 577 kCal
Fett 33 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 54 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept