Kolbulle

133
8
Kolbulle

Kolbulle är en svensk klassiker som ofta faller lite i glömska. Det är en typ av pannkaka med rimmat fläsk som liknar fläskpannkaka. Men till skillnad från sin närmsta släkting så tillagas kolbullen i en stekpanna och görs helt utan ägg. Serveras helst rykande varm från pannan med lingonsylt.

Kolbulle

Ingredienser

4 st
6 dl vatten
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
325 g skivat rimmat fläsk

Till servering

lingonsylt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknad exkl. lingonsylt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

133

Kommentarer

Lars

2022-10-05

Glöm inte att det ska stekas i MYCKET fett,även fläsket. Kolbullen ska i det närmaste friteras i fettet! Fettet gav energi till arbetarna på den tiden.

Anna

2022-01-23

Dubbel sats ryms precis i en 1,5l flaska. Enkelt att ta med på tur! 👍🏼

Samuel

2021-05-15

Blött kött är rimmat. Likaså salt palt.

Näringsvärde per portion

Energi 2415 KJ / 577 kCal
Fett 33 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 54 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden