Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kolbulle

Kolbulle är en svensk klassiker som ofta faller lite i glömska. Det är en typ av pannkaka med rimmat fläsk som liknar fläskpannkaka. Men till skillnad från sin närmsta släkting så tillagas kolbullen i en stekpanna och görs helt utan ägg. Serveras helst rykande varm från pannan med lingonsylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop vatten, mjöl och salt i en bunke.
  2. Tärna fläsket och stek det knaprigt i omgångar i en stekpanna. Lägg vid sidan om på en tallrik.
  3. Lägg i en fjärdedel av fläsket i stekpannan och låt det bli varmt. Slå på en fjärdedel av smeten ovanpå.
  4. Stek kolbullen, på medelvärme ca 3 min. Vänd bullen och stek den ca 2 min till. Stek övriga bullar på samma sätt.
  5. Till servering: Servera kolbullen med lingonsylt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 6 dl vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 325 g skivat rimmat fläsk
Till servering
  • lingonsylt
Lägg till i inköpslistan