Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

40
2 Klimatsmart
Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

En italiensk klassiker som förtjänar sin plats i rampljuset! Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska, och är en enkel och krämig pastarätt med väldigt få ingredienser: nymalen svartpeppar, finriven parmesan och smör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

Ingredienser

4 portioner
300 g
spaghetti
1 tsk
nymalen svartpeppar
25 g
smör
2 dl
finriven parmesanost
-
salt

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Johann

11/12/2020

Klart godare än väntat, men det går att göra ännu godare med t ex soltorkade tomater. Portionerna är för snålt tilltagna med tanke på att spagetti är den enda ”bulkingrediensen”. Lägg på minst 20 gram per person för mer mättnadskänsla om det är en huvudrätt.

Farah

4/20/2020

Det är väldigt gott

Näringsvärde per portion

Energi 1713 KJ / 410 kCal
Fett 12 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 55 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept