Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar
En italiensk klassiker som förtjänar sin plats i rampljuset! Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska, och är en enkel och krämig pastarätt med väldigt få ingredienser: nymalen svartpeppar, finriven parmesan och smör.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
4 portioner
300 g spaghetti
1 tsk nymalen svartpeppar
25 g smör
2 dl finriven parmesan
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1713 KJ / 410 kCal
Fett12 g
Salt1.5 g
Kolhydrater55 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ja vad ska man säga. Håller med de flesta när det gäller osten. Kan och SKA vara Pecorino.
Michael
2024-09-28man rostar väl heller inte svartpeppar i smör? man rostar svartpeppar på ganska låg värme utan något annat i pannan. tar bara några minuter.
Oscar
2024-09-10Har lagat hur många maträtter som helst. Denna är nog bland det svåraste som finns 4/5 i svårighet, om inte svårare. Och det ska vara pecorino, inte parmesan. Man kan såklart anpassa rätten hur man vill, men varför inte förmedla ett bra grundrecept som liknar originalet?
Oscar
2024-09-10