Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

101
8 Klimatsmart
Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

En italiensk klassiker som förtjänar sin plats i rampljuset! Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska, och är en enkel och krämig pastarätt med väldigt få ingredienser: nymalen svartpeppar, finriven parmesan och smör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

Ingredienser

4 portioner
300 g spaghetti
1 tsk nymalen svartpeppar
25 g smör
2 dl finriven parmesanost
salt

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

101

Kommentarer

Marco

2021-11-24

Sorry to correct you, but Cacio e Pepe, it's not with Parmigiano!!! it's with Pecorino cheese, Roman Pecorino cheese. The taste is completely different PS Parmesan is not Parmigiano, Parmesan is fake Parmigiano Reggiano

Linnéa

2021-11-21

Helt okej rätt, inget speciellt enligt oss. Men lättlagad i alla fall!

Patrik

2021-11-16

Håller med om kommentaren om lite snål portion, 100g pasta/person är en ganska vedertagen mängd. Vad gäller att lägga till andra ingredienser kan man såklart göra det om man vill men då är det ju inte längre en cacio e pepe …

Näringsvärde per portion

Energi 1713 KJ / 410 kCal
Fett 12 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 55 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept