Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

En matig, vitlöksdoftande och varm pastasallad med härliga ingredienser som risonipasta, vitlök, gemsallad, soltorkade tomater, halloumiost och rostade solroskärnor. Risonisallad med vitlöksstekt halloumi är en underbar och snabblagad vardagsmiddag där eventuella rester blir till en perfekt lunchlåda.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen i en serveringsskål.
  3. Skala och skär löken i tunna ringar. Strimla salladen och tomaterna.
  4. Lägg lök, sallad, tomater och solroskärnor i dressingen.
  5. Skär halloumiosten i små bitar. Bryn den hastigt i oljan och tillsätt pressad vitlök mot slutet.
  6. Rör ner risonin i salladen och strö över osten. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port risonipasta
  • 1 liten rödlök
  • 2 huvuden gemsallad (à 80 g)
  • 200 g soltorkad tomat i olja
  • 1/2 dl rostade solroskärnor
  • 200 g halloumiost
  • 1 tsk olja
  • 1 liten vitlöksklyfta
Dressing
  • 2 msk olja från de soltorkade tomaterna
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2379 kJ / 569 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB