En matig, vitlöksdoftande och varm pastasallad med härliga ingredienser som risonipasta, vitlök, gemsallad, soltorkade tomater, halloumiost och rostade solroskärnor. Risonisallad med vitlöksstekt halloumi är en underbar och snabblagad vardagsmiddag där eventuella rester blir till en perfekt lunchlåda.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
45 2016
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Malin
2022-10-19Supergott! Tog till mig tipsen om vitlök i pannan till Halloumin och lite pressad citron över hela rätten. Kokade 200g risoni (5 port) Lägger man rätten på ett större fat ska jag komma ihåg att lägga upp pastan först o resten uppepå. Då slipper man blanda o det ser snyggt ut.
Christina
2022-02-28Gott! Men nästa gång kommer jag ta färska tomater istället och ersätta solrosfrön med pumpakärnor.
Mikaela
2021-09-26Älskar detta recept, ätit 3-4 gånger sen i somras. Byter ut solrosfrön mot rostade pinjenötter, mycket godare!