Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Betyg 4.3 av 5.
261 personer har röstat
35
Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

En matig, vitlöksdoftande och varm pastasallad med härliga ingredienser som risonipasta, vitlök, gemsallad, soltorkade tomater, halloumiost och rostade solroskärnor. Risonisallad med vitlöksstekt halloumi är en underbar och snabblagad vardagsmiddag där eventuella rester blir till en perfekt lunchlåda.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Ingredienser

4 portioner
4   port risonipasta
1   liten rödlök
2   huvuden gemsallad (à 80 g)
200 g  soltorkad tomat i olja
1/2 dl  rostade solroskärnor
200 g  halloumi
1 tsk  olja
1   liten vitlöksklyfta

Dressing

2 msk  olja från de soltorkade tomaterna
2 tsk  rödvinsvinäger
2 tsk  dijonsenap
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
261 personer har röstat

Kommentarer

Mums!!

Gabriella

2024-05-22

Så Gott! Perfekt recept som inte behöver ändras på något sätt. Tack så mycket!

Mats

2024-04-04

Jättegott! Går att variera men risoni är ett bra avbrott mot annan pasta. Halloumi går att byta mot fetaost och grejen med utgångspunkten i detta recept är att det blir lite krispigt men ändå ljummen middag.

Malin

2023-10-02

Näringsvärde per portion

Energi2379 KJ / 569 kCal
Fett27.7 g
Kolhydrater54.3 g
Protein21.3 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risonisallad med tomatpesto och charkbricka
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng till vardags
Betyg 3 av 5.
385 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risonipasta med svamp och prosciutto
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacobiff i form
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskspett med apelsinfänkål och risonisallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pestolax i ugn med potatismos
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga