Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

223
25
Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

En matig, vitlöksdoftande och varm pastasallad med härliga ingredienser som risonipasta, vitlök, gemsallad, soltorkade tomater, halloumiost och rostade solroskärnor. Risonisallad med vitlöksstekt halloumi är en underbar och snabblagad vardagsmiddag där eventuella rester blir till en perfekt lunchlåda.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 port risonipasta
1 liten rödlök
2 huvuden gemsallad (à 80 g)
200 g soltorkad tomat i olja
1/2 dl rostade solroskärnor
200 g halloumi
1 tsk olja
1 liten vitlöksklyfta

Dressing

2 msk olja från de soltorkade tomaterna
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

223

Kommentarer

Malin

2022-10-19

Supergott! Tog till mig tipsen om vitlök i pannan till Halloumin och lite pressad citron över hela rätten. Kokade 200g risoni (5 port) Lägger man rätten på ett större fat ska jag komma ihåg att lägga upp pastan först o resten uppepå. Då slipper man blanda o det ser snyggt ut.

Christina

2022-02-28

Gott! Men nästa gång kommer jag ta färska tomater istället och ersätta solrosfrön med pumpakärnor.

Mikaela

2021-09-26

Älskar detta recept, ätit 3-4 gånger sen i somras. Byter ut solrosfrön mot rostade pinjenötter, mycket godare!

Näringsvärde per portion

Energi 2379 KJ / 569 kCal
Fett 277 g
Kolhydrater 543 g
Protein 213 g
Läs mer om näringsvärden