Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

171
22
Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

En matig, vitlöksdoftande och varm pastasallad med härliga ingredienser som risonipasta, vitlök, gemsallad, soltorkade tomater, halloumiost och rostade solroskärnor. Risonisallad med vitlöksstekt halloumi är en underbar och snabblagad vardagsmiddag där eventuella rester blir till en perfekt lunchlåda.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Ingredienser

4 portioner
4
port risonipasta
1
liten rödlök
2
huvuden gemsallad (à 80 g)
200 g
soltorkad tomat i olja
1/2 dl
rostade solroskärnor
200 g
halloumi
1 tsk
olja
1
liten vitlöksklyfta

Dressing

2 msk
olja från de soltorkade tomaterna
2 tsk
rödvinsvinäger
2 tsk
dijonsenap
-
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

171

Kommentarer

Ann-sofi

2021-08-19

Så gott! Tog sallad som jag hade hemma samt semitorkade körsbärstomater.

Evelina

2021-08-09

Inte alls gott tyvärr.

Josefine

2021-08-03

Väldigt gott, snabbt och enkelt! Vi köpte färdigskivade tomater (för att spara ännu mer tid) och rev ner vitlöken när halloumin stektes. Blev superbra!

Näringsvärde per portion

Energi 2379 KJ / 569 kCal
Fett 27.7 g
Kolhydrater 54.3 g
Protein 21.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept