Risonisallad med vitlöksstekt halloumi
En matig, vitlöksdoftande och varm pastasallad med härliga ingredienser som risonipasta, vitlök, gemsallad, soltorkade tomater, halloumiost och rostade solroskärnor. Risonisallad med vitlöksstekt halloumi är en underbar och snabblagad vardagsmiddag där eventuella rester blir till en perfekt lunchlåda.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port risonipasta
1 liten rödlök
2 huvuden gemsallad (à 80 g)
200 g soltorkad tomat i olja
1/2 dl rostade solroskärnor
200 g halloumi
1 tsk olja
1 liten vitlöksklyfta
Dressing
2 msk olja från de soltorkade tomaterna
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2379 KJ / 569 kCal
Fett27.7 g
Kolhydrater54.3 g
Protein21.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur stor är en portion Risoni?
Gabriella
2024-10-09Hej Gabriella! 1 dl, ca 80 g är lagom per portion. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-10Väldigt gott! Vi använde oss av Romansallat istället för Gem och det funkade super
Sofia
2024-07-30Mums!!
Gabriella
2024-05-22