Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

144
14 Klimatsmart
Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

En matig, vitlöksdoftande och varm pastasallad med härliga ingredienser som risonipasta, vitlök, gemsallad, soltorkade tomater, halloumiost och rostade solroskärnor. Risonisallad med vitlöksstekt halloumi är en underbar och snabblagad vardagsmiddag där eventuella rester blir till en perfekt lunchlåda.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Ingredienser

4 portioner
4
port risonipasta
1
liten rödlök
2
huvuden gemsallad (à 80 g)
200 g
soltorkad tomat i olja
1/2 dl
rostade solroskärnor
200 g
halloumi
1 tsk
olja
1
liten vitlöksklyfta

Dressing

2 msk
olja från de soltorkade tomaterna
2 tsk
rödvinsvinäger
2 tsk
dijonsenap
-
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

144

Kommentarer

Jonatan

2020-11-22

Riktigt bra och snabbt recept, dock är det nice att byta ut salladen mot strimla vit/spetskål som man steker snabbt för att göra den matigare

Linda

2020-10-08

Så gott! En solklar favorit!

Jukka

2020-07-14

Riktigt mysig och enkel mat

Näringsvärde per portion

Energi 2379 KJ / 569 kCal
Fett 27.7 g
Kolhydrater 54.3 g
Protein 21.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept