Laga höstsoppa med svamp
Höst är svampsäsong. Låt dig inspireras av våra bästa recept på värmande soppor med svamp!
Frasig utsida och krämig fyllning. Piroger är hur smarrigt som helst, och den perfekta plockmaten eller vardagsmiddagen! Här har vi samlat recept på några av våra godaste piroger med olika fyllning.
Tips: Här hittar du alla våra recept på piroger!
Prova de här polska pirogerna! Supergoda och kokade med en fyllning av fläskfärs och surkål. Degen till pirogerna görs på mjöl, ägg, smör och vatten. De värmande små pirogerna serveras tillsammans med stekt lök och smetana.
Polska pierogi med färs- och surkålsfyllningFrasiga knyten av filodeg med en spenat- och fetaostfyllning med en frisk smak av citron. Tillsätt gärna också kallrökt lax i fyllningen. Filodegsknytena passar perfekt som plock till buffébordet!
Filodegsknyten med fetaost och spenatTacopiroger är väl ändå en favorit för både stora och små. Till tacopirogerna använder du pizzadeg med medföljande tomatsås för enklaste tillagningen. Fyll pirogerna med färs, kryddad med tacokrydda och morötter. Dippa gärna pirogerna med tacosmak i gräddfil vid bordet.
TacopirogerKöttfärsfylld pirog som enkelt görs med hjälp av en pajdeg. Rulla ut degen och fyll den med färsen som stekts tillsammans med lök, tomatpuré och majs. Grädda den sedan i ugnen tills pirogen får en fin gyllenbrun färg. Servera med syrlig pizzasallad och middagen är serverad.
Köttfärspirog med pizzasalladDe här små och frasiga pirogerna på smördeg är perfekta som litet tilltugg eller enkel förrätt. Med färdig deg fixar du lätt ett gäng goda minipiroger. Fyllningen på lök, vitlök, spenat och kryddor är riktigt smarrig. Fyll smördegen och vik ihop till små piroger som du toppar med sesamfrön innan de gräddas i ugnen.
Smördegspiroger med spenat och lökDelikata piroger med en umamirik fyllning gjord på gröna linser, svarta bönor stekta i en underbar marockans kryddblandning. Toppa fyllningen med riven ost, gör små paket och grädda tills pirogerna är frasiga och gyllene. Servera med salladsblad och en krispig fänkålssallad med smak av persilja.
Vegetariska piroger med fänkålsslawKryddiga piroger som fylls med rotfrukter, kikärtor och riven halloumi. Servera med citron- och persiljekräm och mixad sallad. Pirogerna passar också perfekt att frysa in som matlåda eller mättande mellanmål!
Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpirogerLammfärspiroger någon? Dessa smarriga piroger, gör vi med en fyllning av bland annat kryddig lammfärs med smak av koriander, kardemumma och kanel. Servera gärna köttfärspirogerna med en het chilisås.
LammfärspirogerEtt trevligt recept på små piroger av pizzadeg med fyllning av grönsaker, skinka och cottage cheese. Enkelt och gott att servera som plockmat eller tillsammans med en fräsch sallad!
Piroger med salladHöst är svampsäsong. Låt dig inspireras av våra bästa recept på värmande soppor med svamp!
Prova något av våra goda recept på varma drycker för att värma dig i vinter!
Dumplings är ett superroligt matpyssel! De färdiga knytena kan friteras eller ångas.
Alla älskar pasta! Men hur gör man den fulländade pastamåltiden?
Vi listar våra tacofavoriter Allt från en snabb mangosalsa till en Birria tacos på högrev.
Laga kryddig och välsmakande mat inspirerad av Västafrikanska länder.
Smörrebröd kan toppas med allt från rostbiff och kyckling till räkor eller rödspätta. Vi listar några av våra smörrebröds-favoriter!
Gillar du att äta med händerna? Här tipsar vi om några favoriter på fingerfood.