Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
3Klimatsmart
Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

Prova de här polska pirogerna! Supergoda och kokade med en fyllning av fläskfärs och surkål. Degen till pirogerna görs på mjöl, ägg, smör och vatten. De värmande små pirogerna serveras tillsammans med stekt lök och smetana.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

Ingredienser

6 portioner

Deg

6 dl  vetemjöl
1   ägg
1 tsk  salt
1 3/4 dl  ljummet vatten
2 msk  smör
vetemjöl till utbakning

Fyllning

1   gul lök
2 msk  smör
300 g  fläskfärs
150 g  surkål
3/4 dl  finhackad persilja
1 tsk  nymald svartpeppar
3/4 tsk  salt

Till servering

smetana
stekt skivad lök
finhackad persilja

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: but ut smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Tack för nya favorit-maten 😋🥰 En fundering; går det att göra degen tidigare och låta dem vila i kylskåpet i mer än trettio minuter? Ifall det går att göra den på morgonen/några dagar innan och tillverka resten av pirogerna på kvällen/några dagar senare? Tack på förhand 🤗

Karin

2023-08-19

Hej Karin! Vad roligt att du gillar pirogerna. Vi har inte provat att göra degen tidigare men det bör gå. Eventuellt blir den lite väl hård så du kan behöva ta fram degen en stund innan den ska kavlas ut. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-08-21

Smetana ? Menade du grädde ?

Renata

2022-04-28

Fantastiskt gott! Jag använde lammfärs och syrade kålen med citronjuice, pressade i vitlök. Verkligen vansinnigt gott! Tips är att steka extra mycket lök som tillbehör, det är verkligen pricken över i!

Louise

2019-02-24

Näringsvärde per portion

Energi1611 KJ / 385 kCal
Fett14 g
Salt2.45 g
Kolhydrater46 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pirog med kräftstjärtar och crème fraiche
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Barszcz – klar rödbetssoppa
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knutas kålperakar
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalops med smak av balkan
Betyg 3.3 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Der Meister – grillad macka med surkål och äpple
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fatayer med tonfisk – tonfiskpiroger
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga