Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

Prova de här polska pirogerna! Supergoda och kokade med en fyllning av fläskfärs och surkål. Degen till pirogerna görs på mjöl, ägg, smör och vatten. De värmande små pirogerna serveras tillsammans med stekt lök och smetana.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Blanda alla ingredienser och knåda minst tio minuter för hand eller 5 minuter i maskin till en smidig deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylskåp i en halvtimme.
  2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Stek i smöret på svag värme tills den mjuknar, ca 5 minuter. Låt svalna. Blanda med övriga ingredienser.
  3. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk till en ca 2 mm tjock platta. Stansa ut ca 5-7 cm stor rundlar med ett glas eller en skål, det ska bli ca 30 stycken (för 30 st). Fördela fyllningen på rundlarna. Pensla kanterna med vatten och vik ihop till en halvmåne. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Täck med en fuktig handduk så de inte torkar.
  4. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka dina några pierogis i taget i ca 5 minuter eller tills de flyter upp till ytan. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av.
  5. Till servering: Servera direkt med smetana, stekt lök och persilja.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: but ut smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.



Ingredienser

Portioner: 6
Deg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 3/4 dl ljummet vatten
  • 2 msk smör
  • vetemjöl till utbakning
Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 300 g fläskfärs
  • 150 g surkål
  • 3/4 dl finhackad persilja
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 3/4 tsk salt
Till servering
  • smetana
  • stekt skivad lök
  • finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1611 kJ / 385 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer