Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning
Prova de här polska pirogerna! Supergoda och kokade med en fyllning av fläskfärs och surkål. Degen till pirogerna görs på mjöl, ägg, smör och vatten. De värmande små pirogerna serveras tillsammans med stekt lök och smetana.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
6 portioner
Deg
6 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk salt
1 3/4 dl ljummet vatten
2 msk smör
vetemjöl till utbakning
Fyllning
1 gul lök
2 msk smör
300 g fläskfärs
150 g surkål
3/4 dl finhackad persilja
1 tsk nymald svartpeppar
3/4 tsk salt
Till servering
smetana
stekt skivad lök
finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1611 KJ / 385 kCal
Fett14 g
Salt2.45 g
Kolhydrater46 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tack för nya favorit-maten 😋🥰 En fundering; går det att göra degen tidigare och låta dem vila i kylskåpet i mer än trettio minuter? Ifall det går att göra den på morgonen/några dagar innan och tillverka resten av pirogerna på kvällen/några dagar senare? Tack på förhand 🤗
Karin
2023-08-19Hej Karin! Vad roligt att du gillar pirogerna. Vi har inte provat att göra degen tidigare men det bör gå. Eventuellt blir den lite väl hård så du kan behöva ta fram degen en stund innan den ska kavlas ut. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-21Smetana ? Menade du grädde ?
Renata
2022-04-28Fantastiskt gott! Jag använde lammfärs och syrade kålen med citronjuice, pressade i vitlök. Verkligen vansinnigt gott! Tips är att steka extra mycket lök som tillbehör, det är verkligen pricken över i!
Louise
2019-02-24