Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

16
1 Klimatsmart
Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

Prova de här polska pirogerna! Supergoda och kokade med en fyllning av fläskfärs och surkål. Degen till pirogerna görs på mjöl, ägg, smör och vatten. De värmande små pirogerna serveras tillsammans med stekt lök och smetana.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Polska pierogi med färs- och surkålsfyllning

Ingredienser

6 portioner

Deg

6 dl
vetemjöl
1
ägg
1 tsk
salt
1 3/4 dl
ljummet vatten
2 msk
smör
-
vetemjöl till utbakning

Fyllning

1
gul lök
2 msk
smör
300 g
fläskfärs
150 g
surkål
3/4 dl
finhackad persilja
1 tsk
nymald svartpeppar
3/4 tsk
salt

Till servering

smetana
stekt skivad lök
finhackad persilja

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: but ut smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Louise

2019-02-24

Fantastiskt gott! Jag använde lammfärs och syrade kålen med citronjuice, pressade i vitlök. Verkligen vansinnigt gott! Tips är att steka extra mycket lök som tillbehör, det är verkligen pricken över i!

Näringsvärde per portion

Energi 1611 KJ / 385 kCal
Fett 14 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 46 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept