Filodegsknyten med fetaost och spenat
Frasiga knyten av filodeg med en spenat- och fetaostfyllning med en frisk smak av citron. Tillsätt gärna också kallrökt lax i fyllningen. Filodegsknytena passar perfekt som plock till buffébordet!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
ca 32 st
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g fryst bladspenat
2 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl tjock yoghurt (10%)
1 tsk finrivet citronskal
300 g fetaost
1 förp filodeg (à ca 250 g)
1/2 dl vita sesamfrön
rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har gjort dessa piroger för några dagar sedan och förvarat de i kylen. Jag undrar nu om jag ska värma de inför bjudningen och i så fall hur och vilken värme- eller ska jag bara låta de bli rumstempererade?
Pia anne marie
2023-08-25Hej Pia Anne Marie! Vi har inte testat laga dessa i förväg och sedan värma på men vi tror att det går bra att göra så. Värm på 125°C och ev öka temperaturen lite men passa så att de inte blir brända. Hur lång tid är svårt att säga men börja med 5-10 minuter och känn på dem. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29Jättegod fyllning men knytena blev väldigt feta av all olja. Behöver man verkligen pensla hela arket innan det viks?
Kristina
2023-07-15Hej Kristina! Ursäkta sent svar. Ja man ska pensla hela arket, dels för att de ska fästa när man viker ihop och för att de ska bli krispiga. Annars blir filodegen torr. Det är också viktigt att pensla med lagom med olja inte ”dränka” arken i olja. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29Ser jättegoda ut! Kan man servera dem kalla på buffébordet? Om man kan det, kan man göra dem någon dag innan och förvara i kyl?
Anna
2022-06-06