Filodegsknyten med fetaost och spenat

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
5
Filodegsknyten med fetaost och spenat

Frasiga knyten av filodeg med en spenat- och fetaostfyllning med en frisk smak av citron. Tillsätt gärna också kallrökt lax i fyllningen. Filodegsknytena passar perfekt som plock till buffébordet!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Filodegsknyten med fetaost och spenat

Ingredienser

ca 32 st
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g fryst bladspenat
2 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl tjock yoghurt (10%)
1 tsk finrivet citronskal
300 g fetaost
1 förp filodeg (à ca 250 g)
1/2 dl vita sesamfrön
rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jag har gjort dessa piroger för några dagar sedan och förvarat de i kylen. Jag undrar nu om jag ska värma de inför bjudningen och i så fall hur och vilken värme- eller ska jag bara låta de bli rumstempererade?

Pia anne marie

2023-08-25

Hej Pia Anne Marie! Vi har inte testat laga dessa i förväg och sedan värma på men vi tror att det går bra att göra så. Värm på 125°C och ev öka temperaturen lite men passa så att de inte blir brända. Hur lång tid är svårt att säga men börja med 5-10 minuter och känn på dem. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-29

Jättegod fyllning men knytena blev väldigt feta av all olja. Behöver man verkligen pensla hela arket innan det viks?

Kristina

2023-07-15

Hej Kristina! Ursäkta sent svar. Ja man ska pensla hela arket, dels för att de ska fästa när man viker ihop och för att de ska bli krispiga. Annars blir filodegen torr. Det är också viktigt att pensla med lagom med olja inte ”dränka” arken i olja. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-29

Ser jättegoda ut! Kan man servera dem kalla på buffébordet? Om man kan det, kan man göra dem någon dag innan och förvara i kyl?

Anna

2022-06-06

Testa liknande recept

Samosas med ärtor och räkor med morotssallad
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Börek med fetaost, spenat och kronärtskocka
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig filodespirog med betor och halloumi
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt filodegsbröd med ostfyllning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Turkiska fetaostknyten
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatrullar med soltorkade tomater
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga