Filodegsknyten med fetaost och spenat

18
2
Filodegsknyten med fetaost och spenat

Frasiga knyten av filodeg med en spenat- och fetaostfyllning med en frisk smak av citron. Tillsätt gärna också kallrökt lax i fyllningen. Filodegsknytena passar perfekt som plock till buffébordet!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Filodegsknyten med fetaost och spenat

Ingredienser

ca 32 st
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g fryst bladspenat
2 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl tjock yoghurt (10%)
1 tsk finrivet citronskal
300 g fetaost
1 förp filodeg (à ca 250 g)
1/2 dl vita sesamfrön
rapsolja

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av yoghurt och fetaost.

Gör så här

Tips

Tillsätt strimlad kallrökt lax i fyllningen.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Rose-mari

2022-04-14

Har inte gjort dom innan om man har 4 remsor på ett ark diagonalt blir det då bara en med fyllning på varje remsa

Rose-marie

2021-05-04

Kan man frysa knytena?

Redaktionen ICAse

2021-05-04

Hej Rose-Marie! Ja, det går bra att frysa knytena men de kan bli lite mjukare i konsistensen när de har varit frysta. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina