Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Piroger med sallad

Ett trevligt recept på små piroger av pizzadeg med fyllning av grönsaker, skinka och cottage cheese. Enkelt och gott att servera som plockmat eller tillsammans med en fräsch sallad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala och skiva löken. Strimla och skär auberginen i små tärningar.
  3. Stek skinka, lök och aubergine i matfettet. Krydda med paprikapulver och peppar.
  4. Blanda fräset med cottage cheese.
  5. Skär pizzadegen i 8 fyrkanter (för 4 port) och fördela fyllningen mitt på varje degbit.
  6. Vik ihop och tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Servera pirogerna med en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pizzadegen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Rätten innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri cottage cheese.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp färdig pizzadeg - familjepizza
  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • 360 g rökt strimlad skinka
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk paprikapulver
  • peppar
  • 250 g cottage cheese
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2527 kJ / 604 kCal