Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger

Betyg 3.2 av 5.
187 personer har röstat
2
Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger

Kryddiga piroger som fylls med rotfrukter, kikärtor och riven halloumi. Servera med citron- och persiljekräm och mixad sallad. Pirogerna passar också perfekt att frysa in som matlåda eller mättande mellanmål!

Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger

Ingredienser

4 portioner

Piroger

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2   morötter
2   palsternackor
ca 300 g  kålrot
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
200 g  halloumi
1 msk  olja
1 tsk  spiskummin
1 tsk  chilipulver
1 krm  kanel
1 krm  malen kryddpeppar
salt
8   filodegsplattor
2 msk  olivolja
1 krm  paprikapulver
1/2 tsk  sesamfrön

Yoghurt

1   kruka persilja
1/2   citron
2 dl  turkisk yoghurt (10 %)

Till servering

blandsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
187 personer har röstat

Kommentarer

Har gjort detta många gånger. Använder rotselleri i stället för kålrot. Såsen måste göras med dubbel sats. För den är så fräsch och god.

Agneta

2021-11-23

Mums! Enkelt att göra och mycket smak. Gjorde på smördeg och bytte halloumin mot lagrad fårost. Lagar gärna igen.

Bryn

2020-01-20

Näringsvärde per portion

Energi2697 KJ / 645 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein24 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Äppelsamosas med pistage och mynta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacopirog med broccoli och halloumi
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig filodespirog med betor och halloumi
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Säsongens syrade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga