Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger

187
2
Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger

Kryddiga piroger som fylls med rotfrukter, kikärtor och riven halloumi. Servera med citron- och persiljekräm och mixad sallad. Pirogerna passar också perfekt att frysa in som matlåda eller mättande mellanmål!

Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger

Ingredienser

4 portioner

Piroger

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 palsternackor
ca 300 g kålrot
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
200 g halloumi
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 krm kanel
1 krm malen kryddpeppar
salt
8 filodegsplattor
2 msk olivolja
1 krm paprikapulver
1/2 tsk sesamfrön

Yoghurt

1 kruka persilja
1/2 citron
2 dl turkisk yoghurt (10 %)

Till servering

blandsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

187

Kommentarer

Agneta

2021-11-23

Har gjort detta många gånger. Använder rotselleri i stället för kålrot. Såsen måste göras med dubbel sats. För den är så fräsch och god.

Bryn

2020-01-20

Mums! Enkelt att göra och mycket smak. Gjorde på smördeg och bytte halloumin mot lagrad fårost. Lagar gärna igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2697 KJ / 645 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden