Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger
Kryddiga piroger som fylls med rotfrukter, kikärtor och riven halloumi. Servera med citron- och persiljekräm och mixad sallad. Pirogerna passar också perfekt att frysa in som matlåda eller mättande mellanmål!
Ingredienser
4 portioner
Piroger
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 palsternackor
ca 300 g kålrot
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
200 g halloumi
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 krm kanel
1 krm malen kryddpeppar
salt
8 filodegsplattor
2 msk olivolja
1 krm paprikapulver
1/2 tsk sesamfrön
Yoghurt
1 kruka persilja
1/2 citron
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
Till servering
blandsallad
Gör så här
00:02:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2697 KJ / 645 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har gjort detta många gånger. Använder rotselleri i stället för kålrot. Såsen måste göras med dubbel sats. För den är så fräsch och god.
Agneta
2021-11-23Mums! Enkelt att göra och mycket smak. Gjorde på smördeg och bytte halloumin mot lagrad fårost. Lagar gärna igen.
Bryn
2020-01-20