Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger

185
1
Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger

Kryddiga piroger som fylls med rotfrukter, kikärtor och riven halloumi. Servera med citron- och persiljekräm och mixad sallad. Pirogerna passar också perfekt att frysa in som matlåda eller mättande mellanmål!

Skriv ut
Rotfrukts- och halloumifyllda filodegpiroger

Ingredienser

4 portioner

Piroger

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2
morötter
2
palsternackor
ca 300 g
kålrot
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
200 g
halloumi
1 msk
olja
1 tsk
spiskummin
1 tsk
chilipulver
1 krm
kanel
1 krm
malen kryddpeppar
-
salt
8
filodegsplattor
2 msk
olivolja
1 krm
paprikapulver
1/2 tsk
sesamfrön

Yoghurt

1
kruka persilja
1/2
citron
2 dl
turkisk yoghurt (10 %)

Till servering

blandsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

185

Kommentar

Bryn

1/20/2020

Mums! Enkelt att göra och mycket smak. Gjorde på smördeg och bytte halloumin mot lagrad fårost. Lagar gärna igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2697 KJ / 645 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept