Gott att göra med rabarber

Det våras för rabarber!

Rabarber - lika god att äta som vacker att titta på och nu är rabarbersäsongen här! Men vad kan man göra med rabarber? Knäckig rabarberpaj, rabarberkräm eller rabarberkladdkaka passar fint både som sötsyrlig dessert eller lite lyxigare fika. Inspireras av våra sockersöta recept och lär dig mer om den syrliga råvaran.
Tips: Här hittar du alla våra recept med rabarber.

Ljuvliga recept med rabarber

  • Knäckig rabarberpaj

    Knäckig rabarberpaj

    Betyg 4.2 av 5.3078 personer har röstat
    Receptet har 393 kommentarer

    Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.

    Knäckig rabarberpaj
  • Rabarberdrink med citron och vanilj

    Rabarberdrink med citron och vanilj

    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer

    Rabarber och vanilj är bästa vänner! Här får de sätta smak på en somrig och vackert ljusrosa drink där hemmagjord rabarberlemonad blandas med vodka och is. Skål! 

    Rabarberdrink med citron och vanilj
  • Mascarponemousse med pocherad rabarber och rabarbersirap

    Mascarponemousse med pocherad rabarber och rabarbersirap

    Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer

    Söt mascarponemousse med pocherad rabarber är sommarens bästa rabarberdessert. Här pocheras rabarber försiktigt i en sockerlag som smaksätts med rosvatten. Den vispade mascarponesmoussen med vanilj toppas med rabarber, rabarbersirap och krispiga salta pistagenötter.

    Mascarponemousse med pocherad rabarber och rabarbersirap
  • Rabarbersylt

    Rabarbersylt

    Betyg 4.1 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer

    Sommar på burk! Sötsyrlig sylt gjord på rabarber – perfekt på nybakta scones, i frukostgröten eller till en kula svalkande glass. Vi har valt att smaksätta vår hemgjorda rabarbersylt med kardemumma för en kryddig karaktär.

    Rabarbersylt
  • Rabarberkräm

    Rabarberkräm

    Betyg 4.4 av 5.226 personer har röstat
    Receptet har 49 kommentarer

    Hemgjord rabarberkräm är snabbt och enkelt att göra. Passa på och njut av rabarbern när den är i säsong, då blir rabarberkrämen extra fräsch. Rabarberkräm med kardemumma är en variant för en ännu godare smak. Servera den lena krämen med mjölk, ljummen eller kall, båda varianterna är lika goda.

    Rabarberkräm
  • Rabarberkaka

    Rabarberkaka

    Betyg 4.3 av 5.512 personer har röstat
    Receptet har 83 kommentarer

    Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

    Rabarberkaka
  • Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Betyg 4 av 5.320 personer har röstat
    Receptet har 63 kommentarer

    Vad är somrigare än hemmagjord rabarbersaft? Allt du behöver är rabarber, strösocker och vatten, lätt som en plätt! Bjud på rabarbersaften till sommarens picknickar och fikastunder.

    Rabarbersaft
  • Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

    Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

    Betyg 4.3 av 5.175 personer har röstat
    Receptet har 62 kommentarer

    Smarrig kladdkaka med rabarber, vit choklad och kardemumma. Ett lättlagat och somrigt recept där rabarberns syrliga strävhet balanseras av den söta och mjuka kladdkakan. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

    Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma
  • Rabarbersirap

    Rabarbersirap

    Betyg 4.5 av 5.121 personer har röstat
    Receptet har 52 kommentarer

    Läcker och lättlagad är denna rabarbersirap som passar bra till sommarens drinkar. Den är också god att ringla över glass. Sirapen gjord av krispiga rabarber och socker passar också att använda som smaksättning till tårtbottnar eller till en fruktsallad.

    Rabarbersirap
  • Rabarber- och jordgubbspaj

    Rabarber- och jordgubbspaj

    Betyg 4.6 av 5.136 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer

    Sugen på att baka en paj med jordgubbar och rabarber? Gör en somrig rabarber- och jordgubbspaj som får fikagästerna på fall! Servera gärna pajen med vaniljsås, gräddglass eller lättvispad grädde.

    Rabarber- och jordgubbspaj
5 fakta om rabarber

SPARA INFÖR VINTERN

Visste du att rabarber går utmärkt att frysa in? Perfekt att plocka fram för den kallare säsongens bak och mellanmål!

ÄT GÄRNA STJÄLKEN – MEN INTE BLADEN

Låt dig inte luras av skönheten i rabarberns frodigt gröna blad. De innehåller höga halter av oxalsyra, vilket i för stora mängder är giftigt.

DEKORERA HEMMET

Rabarbern blommar vanligtvis i maj–juni och de ståtliga, gulvita blommorna gör sig fina som snittblommor inomhus.

RIK PÅ FIBER

Rabarbern är en källa till fibrer, som bidrar till att hålla blodfettsnivåerna låga och ger en långsam stegring av blodsockret.

EN HISTORISK FAVORIT

Rabarber började odlas redan på 1600-talet, men då i medicinskt syfte mot olika krämpor och åkommor. Det var först på 1800-talet som den började användas i matlagning.

Rhabarberplantor med stora blad och stjälkar växer i en trädgård.

Nyfiken på rabarber?

Vi har samlat allt du vill och behöver veta om rabarber. Vårsågod och hugg in.

Allt om rabarber

Artiklar Visar 1726 stycken

Rena rama rabarbern

Allt du behöver veta

Vi tar reda på allt om den ståtliga grönsaken och bjuder på härliga recept med rabarber.

10 somriga efterrätter

Smak av sommar!

Ta vara på sommarens smaker med dessa efterrätter gjorda på säsongens godsaker.

Vad vet du om nässlor?

Gott ogräs

Här får du reda på allt du behöver veta om nässlor - näringsrika och goda i vårens mat!

Våra glassfavoriter

Glass i megastora lass

Kombinera din glass i oändlighet. Här listar vi våra glassfavoriter i alla former!

Sött på rekordtid!

Sagolikt sött

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.

Maränger - så gör du!

Matskola

Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.