Rabarbersirap

20
7
Rabarbersirap

Läcker och lättlagad är denna rabarbersirap som passar bra till sommarens drinkar. Den är också god att ringla över glass. Sirapen gjord av krispiga rabarber och socker passar också att använda som smaksättning till tårtbottnar eller till en fruktsallad.

Rabarbersirap

Ingredienser

ca 4 dl
500 g rabarber
3 dl strösocker
1 dl vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Maria

2021-06-30

Jag tillsatte även limezest och saften från en lime och lite vaniljsocker. en halv deciliter muscovado. Sedan så efter silningen så behöll jag resterna som en god rabarbermarmelad.

Sara

2021-06-28

Väldigt enkelt. Väldigt gott. Jag fryser in och tar fram vid behov. Användes senast till jordgubbs- och rabarbermojito på midsommarafton, men jag skippade myntan eftersom jag inte är så förtjust i det. De som ville fick sin spetsa med 5 cl sprit. https://www.ica.se/recept/jordgubbs-och-rabarbermojito-727962/

Martina

2021-06-12

Borde den inte sjuda utan lock så att den får chans att tjockna?!

Näringsvärde per portion

Energi 1189 KJ / 284 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 69 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden