Rabarbersirap
Läcker och lättlagad är denna rabarbersirap som passar bra till sommarens drinkar. Den är också god att ringla över glass. Sirapen gjord av krispiga rabarber och socker passar också att använda som smaksättning till tårtbottnar eller till en fruktsallad.
Ingredienser
ca 4 dl
500 g rabarber
3 dl strösocker
1 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1189 KJ / 284 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater69 g
Protein1 g
Kommentarer
Enkel att göra och himla god smak. Det som blir över bakar jag kakor av som är uppskattad här hemma, även vänner och bekanta. En mycket uppskattad present !
Gill
2024-09-03Jag tog 2 dl vatten istället för bara 1 dl så blir det lite mer sirap av det. Riktigt gott är det! Häller 4 cl av sirapen i ett glas och fyller på med tex Prosecco. Bästa sommardrinken!
Jessica
2024-07-19Det går bra att göra paj av ”avrinnet” så tar man tillvara allt, mindre syrlig men helt OK
Katarina
2024-07-17