Rabarbersirap

Betyg 4.5 av 5.
70 personer har röstat
31
Rabarbersirap

Läcker och lättlagad är denna rabarbersirap som passar bra till sommarens drinkar. Den är också god att ringla över glass. Sirapen gjord av krispiga rabarber och socker passar också att använda som smaksättning till tårtbottnar eller till en fruktsallad.

Rabarbersirap

Ingredienser

ca 4 dl
500 g  rabarber
3 dl  strösocker
1 dl  vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Det går bra att göra paj av ”avrinnet” så tar man tillvara allt, mindre syrlig men helt OK

Katarina

2024-07-17

Knappt 2dl blev det. Nästa gång tar jag mer vatten. För mig blev det som sirap. Lät det småkoka på 50% 10 min. Dvs på nr 6. Går till 12 på min spis.

Ola

2024-06-24

Jag har fått 2 dl hittills. Får se hur det blir när resten av moset runnit av. Om man ska ha 3-4 cl till en drink så blir det då 5 drinkar. Hoppas på det dubbla för det står ju ca 4 dl i receptet.

Caroline

2024-06-20

Näringsvärde per portion

Energi1189 KJ / 284 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater69 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberlemonad med lime
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpicklad rabarber med anis
Betyg 3.2 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk rabarberkladdkaka med havregrädde
Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarbersaft
Betyg 3.9 av 5.
247 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga