Näringsämnen i frukt och grönt
Läs om olika näringsämnen i frukt och grönt som hjälper kroppen att må som bäst.
Frågar du dig själv: vad kan man göra med päron? Då har du hittat helt rätt! Här nedan bjuds ett gäng supergoda päronrecept för alla tillfällen som du bara måste testa!
Tips: Ännu fler snarriga päronrecept.
Vad sägs om päronkaka eller koreansk råbiff? Här kommer en salig blandning av recept som passar till frukost, fikat eller middag. Njut av päronets härliga smaker!
Baka en saftig päronkaka med mandelmassa som dessutom är glutenfri. Den är både enkel att baka och vacker att titta på. Servera med lättvispad grädde eller glass, perfekt när du vill bjuda på glutenfritt fika.
PäronkakaEn len marmelad i en spännande twist på päron och vanilj. Smakerna balanserar varandra och ger den perfekta sötman till ostbrickan. Hemmagjord marmelad är även en uppskattad present.
Päronmarmelad med vaniljEn saftig mjuk kaka med havredryck och olja i stället för mejeriprodukter. Det behövs heller inga ägg – kakan blir luftig och fin ändå. Helt enkelt en vegansk päronkaka som inte kommer att göra någon besviken! Variera fyllningen efter smak och säsong.
Päronkaka med kardemummaKoreansk råbiff kallas för yukhoe. I vårt recept får lövbiff smak av en ljuvlig marinad och finstrimlas innan det serveras med krispigt, sött päron och krämig äggula. Servera denna oxtartar som lyxig förrätt, gärna på salladsblad.
Koreansk råbiffHar du mogna päron över? Då är det här ett recept för dig! Koka päronen med citron, socker, kanel och vatten till en päronkompott som är supergod till frukost – vare sig du äter yoghurt eller gröt – eller dessert.
PäronkompottInkokta päron med calvados eller cognac är en elegant, vuxen och smakrik dessert. Citron, stjärnanis och kanel sätter tonen i efterrätten, som serveras bäst med fluffig lättvispad grädde och hemgjord karamellsås. Prova detta recept nästa gång du ska laga trerätters!
Inkokta päron med stjärnanisSnabb efterrätt av stekta päron, honung, hasselnötter och rosmarin. Stek päronklyftor i smör med honung, hackade nötter och färsk rosmarin. Pressa över citron och sjud. Bjud med glass till dessert!
Smörstekta päronklyftor med honung, hasselnötter och rosmarinAtt göra inkokta päron är ett perfekt sätt att konservera säsongens päron. Här sätter vanilj och ingefära smak på den sockerlag som päronen kokas i. Servera med en salt kolasås och du har en ljuvlig efterrätt med päron!
Inkokta päron med vaniljTa vara på päronskörden genom att göra en stor sats av denna goda saft. Päronens sötma passar utmärkt med syrlig citron och kryddig ingefära. Servera med vackert skivade päron och en kvist rosmarin i glasen.
Pärondricka med ingefäraHär får flankstek ta smak av spiskummin, chiliflakes och rosmarin innan den steks och serveras i skivor tillsammans med en härlig sallad på rödbetor, björnbär, päron och getost. Toppa med valnötter stekta i honung och du har en smakrik måltid som passar lika bra till vardag som fest!
Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getostGlass med croissant är en kanske oväntad kombo. Krämig vaniljglass och frasiga croissanter tillsammans med söta karamelliserade päron kan ju bara bli en smaksuccé. En söt dröm som går åt långt innan glassen hunnit smälta. Till efterrätt, fikastunden eller när som helst faktiskt.
Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päronFin marmelad till ostbrickan med päron och ingefära! Syltsocker innehåller pektin som gör marmeladen fast och citronsyra som ger längre hållbarhet.
Päronmarmelad med ingefäraLäs om olika näringsämnen i frukt och grönt som hjälper kroppen att må som bäst.
Dra ner på saltet och krydda i stället med citron – både nyttigare och godare.
Vad heter våra olika päronsorter och vad skiljer dem åt? Och vilka goda recept med päron får man inte missa?
Med dessa vitaminspäckade drycker kan du danssa hela natten. Botten upp!
Desserter och andra godsaker resulterar lätt i sockerchock. Så hur går man från överkant till guldkant? Svaret är frukt! Det ger ofta mer dessert med mindre socker. Alltså nyttigare. Win win!
Här finns flera olika varianter på gott och mättande mellanmål med äpple.