Några snabba om vattenmelon
8 snabba om vattenmelonen och så en massa bra och smarriga recept med vattenmelon.
Citroner innehåller massor av vitamin C, som också kallas askorbinsyra. Vitamin C förbättrar upptaget av icke-hemjärn som finns i vegetabilier och kan hjälpa celler att försvara sig mot fria radikaler, det vill säga atomer eller molekyler som sannolikt kan orsaka hjärt-kärlsjukdom och cancer. Vitamin C har även positiva effekter på blodkärl, hud, tänder och skelett.
En citron trivs bäst i temperaturer runt 11-15 grader. När den förvaras för kallt mörknar fruktköttet. Citronen ska kännas fast och skalet spänsigt, när frukten är mogen mjuknar den. Färgen är gul, men kan skifta i grönt och ändå vara mogen.
Ska du pressa citroner? För att få ut så mycket juice som möjligt finns det några olika knep:
Innan du pressar citronen – ta tillvara på den färgade delen av skalet (det vita smakar beskt). Skalet har en vacker färg och kraftig citronsmak, och är därmed en utmärkt dekoration och smaksättare i mat och efterrätter. Dessutom innehåller citronskalet minst lika mycket vitaminer som citronköttet. Enklast är det att riva/strimla med ett zestjärn, men ett hederligt rivjärn funkar också. Använd ekologiska citroner, då skalet i konventionellt odlade citroner kan innehålla bekämpningsmedel.
8 snabba om vattenmelonen och så en massa bra och smarriga recept med vattenmelon.
Vi vet att det kan vara något av en djungel när det kommer till det här med citrusfrukter. Därför har vi samlat citrusfakta baserat på de vanligaste frågorna och svaren om citrus.
Här kommer fakta och mängder med goda recept med vinterns favoritfrukt apelsinen.
Citron funkar utmärkt att städa med! Här visar vi 8 otroliga tips där citron funkar bäst.
Färgerna i frukt, bär och grönsaker avslöjar hur många hälsosamma ämnen de bär på.
Dessa fem recept tillägnar vi Sveriges alla kvinnor!
Många kvinnor upplever tydligt att de är i klimakteriet och genomgår en tid av mer eller mindre besvärliga symptom. Intresset för hälsan under den här perioden av livet är stor och nyfikenheten på vad kosten kan bidra med för bättre hälsa ökar. Här reder vi ut vad man med hjälp av maten kan göra för att må bättre och minska risken för sjukdom under klimakteriet.