Päronmarmelad med ingefära
Fin marmelad till ostbrickan med päron och ingefära! Syltsocker innehåller pektin som gör marmeladen fast och citronsyra som ger längre hållbarhet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
ca 1 liter
1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron)
färskpressad juice av 1 citron
1/2 dl färsk strimlad ingefära
4 dl syltsocker
1 tsk citronsyra
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per sats.
Energi9228 KJ / 2206 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater508 g
Protein6 g
Kommentarer
Jag rev ingefäran istället, blev jättebra och många burkar. Så god. Carina
Carina
2024-09-07Jag har gjort det här receptet många gånger och jag älskar marmeladen, men jag tycker att ingefäran behöver koka med några minuter längre än vad som står så jag brukar köra på ca 5 min.
Susanne ingrid
2024-08-28Står det 1,5 kg päron, så räknar jag med att det är skalad mängd. Men väldigt otydligt här. Följde receptet helt, med 1,5 kg rensade päron. Blev lös. Skulle det vara oskalade? Så dumt isf. Läser jag ett recept så är det självklart för mig att det som står ska användas.
Annika
2023-09-12Hej Annika! Tråkigt att marmeladen blev lös. Vi menar vikt innan skalning och urkärning. Vi har nu lagt till ett tips om att göra ett "geléprov" för att se att marmeladen är lagom tjock. Hoppas den smakade gott. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-27