Päronmarmelad med ingefära

123
19
Päronmarmelad med ingefära

Finmarmelad till ostbrickan med päron och ingefära! Syltsocker innehåller pektin som gör marmeladen fast och citronsyra som ger längre hållbarhet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Päronmarmelad med ingefära

Ingredienser

Ger ca 1 liter
1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron)
färskpressad juice av 1 citron
1/2 dl färsk strimlad ingefära
4 dl syltsocker
1 tsk citronsyra

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per sats.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

123

Kommentarer

Sofia

2022-10-05

Är det 1,5 kg päron innan eller efter skalning och urkärning som menas? Det är ju rätt så stor skillnad.

Eva

2022-10-03

Väldigt lätt att göra.

Pernilla

2022-09-21

Tog ca 3/4 dl strimlad ingefära, 1,5 kg Williamspäron och kokade ca 10 min med syltsockret. Blev en perfekt ostbricke-marmelad och väldigt fast och fin. Kommer göra en sats till.

Näringsvärde per portion

Energi 9228 KJ / 2206 kCal
Fett 1 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 508 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden