Päronmarmelad med ingefära

Betyg 3.9 av 5.
136 personer har röstat
21
Päronmarmelad med ingefära

Fin marmelad till ostbrickan med päron och ingefära! Syltsocker innehåller pektin som gör marmeladen fast och citronsyra som ger längre hållbarhet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Päronmarmelad med ingefära

Ingredienser

Ger ca 1 liter
1 1/2 kg  små päron (gärna gråpäron)
färskpressad juice av 1   citron
1/2 dl  färsk strimlad ingefära
4 dl  syltsocker
1 tsk  citronsyra

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per sats.

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
136 personer har röstat

Kommentarer

Står det 1,5 kg päron, så räknar jag med att det är skalad mängd. Men väldigt otydligt här. Följde receptet helt, med 1,5 kg rensade päron. Blev lös. Skulle det vara oskalade? Så dumt isf. Läser jag ett recept så är det självklart för mig att det som står ska användas.

Annika

2023-09-12

Hej Annika! Tråkigt att marmeladen blev lös. Vi menar vikt innan skalning och urkärning. Vi har nu lagt till ett tips om att göra ett "geléprov" för att se att marmeladen är lagom tjock. Hoppas den smakade gott. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-09-27

Jag tog 3dl syltsocker. Annars samma mängd på allt. Bra söt/ sur balans men lite för stark ingefära smak. Kokade 2 min efter att ha tillsatt socker vilket kanske är lite kort.

Anna

2023-09-12

Är det 1,5 kg päron innan eller efter skalning och urkärning som menas? Det är ju rätt så stor skillnad.

Sofia

2022-10-05

Näringsvärde per portion

Energi9228 KJ / 2206 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater508 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkompott
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga