Päronmarmelad med ingefära

Finmarmelad till ostbrickan med päron och ingefära! Syltsocker innehåller pektin som gör marmeladen fast och citronsyra som ger längre hållbarhet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Ingredienser
Ger ca 1 liter
1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron)
färskpressad juice av 1 citron
1/2 dl färsk strimlad ingefära
4 dl syltsocker
1 tsk citronsyra
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per sats.
Gör så här
Tips
För att veta om marmeladen är klar, gör ett "geléprov". Lägg lite av den varma saften på en kall tallrik, dra en sked genom saften. Rinner den inte ihop är marmeladen klar (Rinner den ihop fortsätt att koka ytterligare några minuter).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9228 KJ / 2206 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater508 g
Protein6 g
Kommentarer
Står det 1,5 kg päron, så räknar jag med att det är skalad mängd. Men väldigt otydligt här. Följde receptet helt, med 1,5 kg rensade päron. Blev lös. Skulle det vara oskalade? Så dumt isf. Läser jag ett recept så är det självklart för mig att det som står ska användas.
Annika
2023-09-12Hej Annika! Tråkigt att marmeladen blev lös. Vi menar vikt innan skalning och urkärning. Vi har nu lagt till ett tips om att göra ett "geléprov" för att se att marmeladen är lagom tjock. Hoppas den smakade gott. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-27Jag tog 3dl syltsocker. Annars samma mängd på allt. Bra söt/ sur balans men lite för stark ingefära smak. Kokade 2 min efter att ha tillsatt socker vilket kanske är lite kort.
Anna
2023-09-12Är det 1,5 kg päron innan eller efter skalning och urkärning som menas? Det är ju rätt så stor skillnad.
Sofia
2022-10-05