Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päronmarmelad med ingefära

Finmarmelad till ostbrickan med päron och ingefära! Syltsocker innehåller pektin som gör marmeladen fast och citronsyra som ger längre hållbarhet.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg i en kastrull med citronjuicen. Koka upp och sjud på svag värme ca 10 minuter utan lock.
  2. Blanda ner ingefära och syltsocker i kastrullen, koka kraftigt ca 2 minuter. Ta från värmen och rör i citronsyra, låt stå ca 5 minuter. 
  3. Skumma av marmeladen och häll upp i väl rengjorda burkar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per sats.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 1 liter
  • 1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron)
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 1/2 dl färsk strimlad ingefära
  • 4 dl syltsocker
  • 1 tsk citronsyra
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 9228 kJ / 2206 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept