Gör så här
Detta recept är gjort för Ger ca 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg i en kastrull med citronjuicen. Koka upp och sjud på svag värme ca 10 minuter utan lock.
- Blanda ner ingefära och syltsocker i kastrullen, koka kraftigt ca 2 minuter. Ta från värmen och rör i citronsyra, låt stå ca 5 minuter.
- Skumma av marmeladen och häll upp i väl rengjorda burkar.
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per sats.
Ingredienser
Portioner: Ger ca 1 liter
- 1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron)
- färskpressad juice av 1 citron
- 1/2 dl färsk strimlad ingefära
- 4 dl syltsocker
- 1 tsk citronsyra
Lägg till i inköpslistan