Päronmarmelad med ingefära

Betyg 4 av 5.
143 personer har röstat
23
Päronmarmelad med ingefära

Fin marmelad till ostbrickan med päron och ingefära! Syltsocker innehåller pektin som gör marmeladen fast och citronsyra som ger längre hållbarhet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Päronmarmelad med ingefära

Ingredienser

ca 1 liter
1 1/2 kg  små päron (gärna gråpäron)
färskpressad juice av 1   citron
1/2 dl  färsk strimlad ingefära
4 dl  syltsocker
1 tsk  citronsyra

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
143 personer har röstat

Kommentarer

Jag rev ingefäran istället, blev jättebra och många burkar. Så god. Carina

Carina

2024-09-07

Jag har gjort det här receptet många gånger och jag älskar marmeladen, men jag tycker att ingefäran behöver koka med några minuter längre än vad som står så jag brukar köra på ca 5 min.

Susanne ingrid

2024-08-28

Står det 1,5 kg päron, så räknar jag med att det är skalad mängd. Men väldigt otydligt här. Följde receptet helt, med 1,5 kg rensade päron. Blev lös. Skulle det vara oskalade? Så dumt isf. Läser jag ett recept så är det självklart för mig att det som står ska användas.

Annika

2023-09-12

Hej Annika! Tråkigt att marmeladen blev lös. Vi menar vikt innan skalning och urkärning. Vi har nu lagt till ett tips om att göra ett "geléprov" för att se att marmeladen är lagom tjock. Hoppas den smakade gott. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-09-27

Näringsvärde per portion

Energi9228 KJ / 2206 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater508 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkompott
Betyg 4.4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga