Päronkompott

11
2
Päronkompott

Har du mogna päron över? Då är det här ett recept för dig! Koka päronen med citron, socker, kanel och vatten till en päronkompott som är supergod till frukost – vare sig du äter yoghurt eller gröt – eller dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Päronkompott

Ingredienser

ca 5 dl
1 kg päron
1 citron
1/2 dl strö- eller råsocker
1 dl vatten
1 kanelstång

Serveringsförslag

granola och yoghurt
gröt och mjölk

För alla

Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl och utan serveringsförslag.

Gör så här

Tips

Kompotten håller ca 1-2 veckor i kylen i en väl rengjord burk. Kompotten går också bra att frysa in.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Maria

2021-10-09

Vattnig.

Rebecca

2021-04-07

Hej! Kokade kompotten i ca 20-25 minuter och den är fortfarande lite rinnig.. vad kan vara felet??

Näringsvärde per portion

Energi 603 KJ / 144 kCal
Fett 0.2 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 32 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden