ÖVER 60 MIN | Medel

Päronkompott

Har du mogna päron över? Då är det här ett recept för dig! Koka päronen med citron, socker, kanel och vatten till en päronkompott som är supergod till frukost – vare sig du äter yoghurt eller gröt – eller dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg i en kastrull. Riv skalet från citronen och pressa juicen. Tillsätt citronskal, -juice, socker, vatten och kanelstång.
  2. Låt koka på svag värme till en kompott ca 15 minuter. Låt svalna.
  3. Servera gärna på frukostyoghurten med müsli eller granola eller på din gröt tillsammans med mjölk.

För alla

Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl och utan serveringsförslag.

Tips

Kompotten håller ca 1-2 veckor i kylen i en väl rengjord burk. Kompotten går också bra att frysa in.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 1 kg päron
  • 1 citron
  • 1/2 dl strö- eller råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
Serveringsförslag
  • granola och yoghurt
  • gröt och mjölk

Näringsvärde
Per portion

Energi 603 kJ / 144 kCal