Har du mogna päron över? Då är det här ett recept för dig! Koka päronen med citron, socker, kanel och vatten till en päronkompott som är supergod till frukost – vare sig du äter yoghurt eller gröt – eller dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl och utan serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dottern och jag älskar denna. Jag reder den dock alltid med 1-2msk majsmjöl/maizena när jag har stängt av värmen. Kompotten är känsligare än annat med kokning så fort redningen tillsätts blir väldigt lätt klumpig.
Thijmen
2023-06-11Väldigt god! Tyckte att den blev för rinnig, så efter ca 15 minuter blandade jag lite potatismjöl med kallt vatten och hällde i, och då blev den perfekt!
Carina
2022-10-12Samma sak för mig som ovan kommentarer. Kokat 30 min men mkt rinnig. Hur ska den vaea
Birgitta
2022-10-07