Päronkompott
Har du mogna päron över? Då är det här ett recept för dig! Koka päronen med citron, socker, kanel och vatten till en päronkompott som är supergod till frukost – vare sig du äter yoghurt eller gröt – eller dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
ca 5 dl
1 kg päron
1 citron
1/2 dl strö- eller råsocker
1 dl vatten
1 kanelstång
Serveringsförslag
granola och yoghurt
gröt och mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl och utan serveringsförslag.
Energi603 KJ / 144 kCal
Fett0.2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater32 g
Protein1 g
Kommentarer
Dottern och jag älskar denna. Jag reder den dock alltid med 1-2msk majsmjöl/maizena när jag har stängt av värmen. Kompotten är känsligare än annat med kokning så fort redningen tillsätts blir väldigt lätt klumpig.
Thijmen
2023-06-11Väldigt god! Tyckte att den blev för rinnig, så efter ca 15 minuter blandade jag lite potatismjöl med kallt vatten och hällde i, och då blev den perfekt!
Carina
2022-10-12Samma sak för mig som ovan kommentarer. Kokat 30 min men mkt rinnig. Hur ska den vaea
Birgitta
2022-10-07