Päronkompott

Betyg 4.4 av 5.
26 personer har röstat
5
Päronkompott

Har du mogna päron över? Då är det här ett recept för dig! Koka päronen med citron, socker, kanel och vatten till en päronkompott som är supergod till frukost – vare sig du äter yoghurt eller gröt – eller dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Päronkompott

Ingredienser

ca 5 dl
1 kg päron
1 citron
1/2 dl strö- eller råsocker
1 dl vatten
1 kanelstång

Serveringsförslag

granola och yoghurt
gröt och mjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Dottern och jag älskar denna. Jag reder den dock alltid med 1-2msk majsmjöl/maizena när jag har stängt av värmen. Kompotten är känsligare än annat med kokning så fort redningen tillsätts blir väldigt lätt klumpig.

Thijmen

2023-06-11

Väldigt god! Tyckte att den blev för rinnig, så efter ca 15 minuter blandade jag lite potatismjöl med kallt vatten och hällde i, och då blev den perfekt!

Carina

2022-10-12

Samma sak för mig som ovan kommentarer. Kokat 30 min men mkt rinnig. Hur ska den vaea

Birgitta

2022-10-07

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl och utan serveringsförslag.
Energi603 KJ / 144 kCal
Fett0.2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater32 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 4 av 5.
143 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4.1 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Päronkaka med kardemumma
Betyg 4.4 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga