Päronkaka med kardemumma
En saftig mjuk kaka med havredryck och olja i stället för mejeriprodukter. Det behövs heller inga ägg – kakan blir luftig och fin ändå. Helt enkelt en vegansk päronkaka som inte kommer att göra någon besviken! Variera fyllningen efter smak och säsong.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
10-12 bitar
3 1/2 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
2 1/2 dl havredryck
1 dl neutral rapsolja (+ extra till formen)
300 g päron (fast sort, t ex conference)
1/2 dl mandelspån
vallmofrön (till formen)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1063 KJ / 254 kCal
Fett12 g
Salt0.36 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentarer
Riktigt saftig och lättbakad kaka, men smaken var lite mild. Nästa gång tänkte jag prova med lite mer kardemumma och ingefära – det kan bli spännande!
Niloofar
2024-09-22Riktigt tråkig kaka, tung och smaklös trots goda päron. Inte ens kardemumman kunde rädda smaken. Baka något annat istället!
Kristina
2024-09-14Följde receptet till punkt och pricka, det blev supergott! (Använde vetemjöl.)
Anna
2023-11-05