Päronkaka med kardemumma

Betyg 4.4 av 5.
72 personer har röstat
17
Päronkaka med kardemumma

En saftig mjuk kaka med havredryck och olja i stället för mejeriprodukter. Det behövs heller inga ägg – kakan blir luftig och fin ändå. Helt enkelt en vegansk päronkaka som inte kommer att göra någon besviken! Variera fyllningen efter smak och säsong.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Päronkaka med kardemumma

Ingredienser

10-12 bitar
3 1/2 dl  siktat dinkel- eller vetemjöl
1 1/2 dl  strösocker
2 tsk  bakpulver
1 tsk  mortlade kardemummakärnor
1 tsk  malen ingefära
2 krm  salt
2 1/2 dl  havredryck
1 dl  neutral rapsolja (+ extra till formen)
300 g  päron (fast sort, t ex conference)
1/2 dl  mandelspån
vallmofrön (till formen)

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Päron och kardemumma är en klassisk smakkombination. Men kakan blir minst lika god med äpple och kanel, plommon och finrivet citronskal eller krusbär och vanilj.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
72 personer har röstat

Kommentarer

Följde receptet till punkt och pricka, det blev supergott! (Använde vetemjöl.)

Anna

2023-11-05

God och saftig kaka. Hade dock varken mandelflarn eller vallmofrön hemma. Men jag hoppade över toppingen och bröade formen med kokosflingor istället. Det blev jättegott! 😋

Terese

2022-09-26

Tyvärr slöseri med tid, kan bara avråda från att lägga energi på att göra den här kakan. Möjligen är den ok om man är vegan och inte har så många alternativ (jag har själv varit vegan och då hade jag mycket lägre krav). Vallmofröna gav en konstig, nästan besk bismak och själva kakan smakade bara trist, trots kardemumman, som brukar kunna lyfta det mesta. Vill man ha det knastriga skalet kanske mannagryn är ett bättre alternativ än vallmo?

Petra

2021-09-04

Näringsvärde per portion

Energi1063 KJ / 254 kCal
Fett12 g
Salt0.36 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Päronkompott
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 3.9 av 5.
137 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga