Päronkaka med kardemumma

48
14
Päronkaka med kardemumma

En saftig mjuk kaka med havredryck och olja i stället för mejeriprodukter. Det behövs heller inga ägg – kakan blir luftig och fin ändå. Helt enkelt en vegansk päronkaka som inte kommer att göra någon besviken! Variera fyllningen efter smak och säsong.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Päronkaka med kardemumma

Ingredienser

10-12 bitar
3 1/2 dl
siktat dinkel- eller vetemjöl
1 1/2 dl
strösocker
2 tsk
bakpulver
1 tsk
mortlade kardemummakärnor
1 tsk
malen ingefära
2 krm
salt
2 1/2 dl
havredryck
1 dl
neutral rapsolja (+ extra till formen)
300 g
päron (fast sort, t ex conference)
1/2 dl
mandelspån
-
vallmofrön (till formen)

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Päron och kardemumma är en klassisk smakkombination. Men kakan blir minst lika god med äpple och kanel, plommon och finrivet citronskal eller krusbär och vanilj.

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Johanna

2020-11-15

Väldigt god och saftig kaka! Jag kokade en sockerlag med stjärnanis, kanelstång och lite citronsaft som jag slog över päronbitarna. De fick stå och dra i lagen en stund. Sedan silade jag av lagen innan jag blandade ner bitarna i smeten. Blev väldigt gott. Snåla inte med vallmofröna, de tillförde verkligen en dimension till kakan!

Lina

2020-07-20

Helt fantastiskt god; smakrik och så saftig som bara den!!!! Tusen tummar upp 👍

Petronella

2019-11-26

hela kräsna familjen älskade den här kakan! jag gjorde av med ett gäng övermogna päron på kuppen, och använde svensk kallpressad rapsolja, dinkelmjöl samt sojamjölk.

Näringsvärde per portion

Energi 1063 KJ / 254 kCal
Fett 12 g
Salt 0.36 g
Kolhydrater 34 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept