Päronkaka med kardemumma

Betyg 4.4 av 5.
74 personer har röstat
19
Päronkaka med kardemumma

En saftig mjuk kaka med havredryck och olja i stället för mejeriprodukter. Det behövs heller inga ägg – kakan blir luftig och fin ändå. Helt enkelt en vegansk päronkaka som inte kommer att göra någon besviken! Variera fyllningen efter smak och säsong.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Päronkaka med kardemumma

Ingredienser

10-12 bitar
3 1/2 dl  siktat dinkel- eller vetemjöl
1 1/2 dl  strösocker
2 tsk  bakpulver
1 tsk  mortlade kardemummakärnor
1 tsk  malen ingefära
2 krm  salt
2 1/2 dl  havredryck
1 dl  neutral rapsolja (+ extra till formen)
300 g  päron (fast sort, t ex conference)
1/2 dl  mandelspån
vallmofrön (till formen)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt saftig och lättbakad kaka, men smaken var lite mild. Nästa gång tänkte jag prova med lite mer kardemumma och ingefära – det kan bli spännande!

Niloofar

2024-09-22

Riktigt tråkig kaka, tung och smaklös trots goda päron. Inte ens kardemumman kunde rädda smaken. Baka något annat istället!

Kristina

2024-09-14

Följde receptet till punkt och pricka, det blev supergott! (Använde vetemjöl.)

Anna

2023-11-05

Näringsvärde per portion

Energi1063 KJ / 254 kCal
Fett12 g
Salt0.36 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Päronkompott
Betyg 4.4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 4 av 5.
143 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga