Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Karamelliserade päron med ädelost

Päron och ädelost är en fantastisk smakkombination. Ännu godare blir det när du karamelliserar päronen och låter osten smälta. Toppa med mandel och smulade pepparkakor så har du ett perfekt tilltugg till jul och adventsminglet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
  3. Skiva päronen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Ringla över honung. Smula över osten och sätt in plåten högst upp i ugnen, ca 15 minuter, tills osten får lite färg.  
  5. Krossa pepparkakorna i små bitar.
  6. Ta ut päronen och strö över krossade pepparkakor och rostade mandelspån.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 50 g flagad mandel
  • 2 stora päron (gärna conference)
  • 2 msk flytande honung
  • 140 g ädelost
  • 5 g pepparkakor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer