En len marmelad i en spännande twist på päron och vanilj. Smakerna balanserar varandra och ger den perfekta sötman till ostbrickan. Hemmagjord marmelad är även en uppskattad present.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på en sats.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Finns det något bra tips för att den inte ska bli så lös (men vill fortfarande ha den slätmixad)? Eller så är det "handhavandefel" från min sida :)
Carina
2022-10-10Hej Carina! Det är tyvärr svårt att veta varför din marmelad blev lös om du följde receptet. Det finns ju många olika sorter på päron och det kan ha påverkat hur din marmelad blev. Marmeladen brukar "sätta sig" lite mer när den har fått svalna och stelna till ordentligt. Hoppas att du tyckte att marmeladen var god! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-11Ljuvligt god! Använder inte fullt så mycket socker som receptet anger och lite mer citron. Har blivit en fin gåbortpresent och familjen vill inte längre såga ner päronträdet.
Anna
2022-10-09Liten variant: 4 kg grå päron, skalat och rensat 3 citroner, saft 2 tsk vaniljsocker 180 ml frukt pektin 1,2 kg socker till 4 liter konserveringskärl. Perfekt resultat!
Hans
2022-09-12