Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Päronmarmelad med vanilj

En len marmelad i en spännande twist på päron och vanilj. Smakerna balanserar varandra och ger den perfekta sötman till ostbrickan. Hemmagjord marmelad är även en uppskattad present.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i bitar.
  2. Lägg päronen i en kastrull tillammans med citronsaften och koka under omrörning tills frukten saftar sig. Låt koka ca 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Dela vaniljstängerna och lägg i kastrullen, tillsätt syltsockret. Koka kraftigt i 5 minuter. 
  4. Ta ur vaniljstången och mixa marmeladen slät.  
  5. Häll upp i väl rengjorda burkar tillsammans med vaniljstängerna och låt svalna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • ca 1 kg päron
  • 4 msk färskpressad citronsaft
  • 1 - 2 vaniljstänger
  • 3 - 3 1/2 dl syltsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer