Päronmarmelad med vanilj
En len marmelad i en spännande twist på päron och vanilj. Smakerna balanserar varandra och ger den perfekta sötman till ostbrickan. Hemmagjord marmelad är även en uppskattad present.
Ingredienser
1 sats
ca 1 kg päron
4 msk färskpressad citronsaft
1 - 2 vaniljstänger
3 - 3 1/2 dl syltsocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på en sats.
Näringsvärde per portion
Energi7369 KJ / 1762 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater410 g
Protein4 g
Kommentarer
Njae, till beskrivningen - var/när skulle sockret i 🙃 Tur att man kokat marmelad tidigare
Anette
2024-03-10Helt okej, fast jag tog ingen vanilj i. Däremot lite konjak.
Catharina
2023-10-20Kan man använda andra päron än grå päron
Åsa
2023-09-23Hej Åsa! Ja det går bra men du kan behöva koka marmeladen lite längre om de är väldigt saftiga päron. Vi har lagt in ett tips på hur du kan kolla om marmeladen är klar. Hoppas du gillar marmeladen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-27