Päronkaka

Betyg 4.1 av 5.
99 personer har röstat
23
Päronkaka

Baka en saftig päronkaka med mandelmassa som dessutom är glutenfri. Den är både enkel att baka och vacker att titta på. Servera med lättvispad grädde eller glass, perfekt när du vill bjuda på glutenfritt fika.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Päronkaka

Ingredienser

8-10 bitar
500 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
4 ägg
1 msk finrivet citronskal
3 päron
florsocker (till garnering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Jag tog hälften mandelmassa och hälften mandelmjöl. Sååå god den blev! Tack för alla dessa glutenfria recept 😊

Jaana

2023-10-19

Tänkte baka denna kaka men ser inget svar från Redaktionen på frågorna nedan ang tid och temperatur i ugn samt om den ska vara som en kladdkaka? Vad säger ni?

Lisbeth

2023-10-16

Tack Lisbeth för din kommentar! Vi har uppdaterat i texten att kakan ska vara lite kladdig i mitten och att den ska få lite färg. Men alla ugnar är olika vilket kan ge relativt stora skillnader i gräddningstid. Det är alltid bra att hålla lite koll i ugnen och öka eller minska tiden beroende på hur just din ugn är. Lycka till och hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-10-27

Ska det inte vara något Mjöl i ?

Karin

2023-10-05

Hej Karin! Nej, inte i detta recept. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-10-06

Näringsvärde per bit

Energi1869 KJ / 447 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkompott
Betyg 4.4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 4 av 5.
143 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Päronkaka med kardemumma
Betyg 4.4 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga