Päronkaka
Baka en saftig päronkaka med mandelmassa som dessutom är glutenfri. Den är både enkel att baka och vacker att titta på. Servera med lättvispad grädde eller glass, perfekt när du vill bjuda på glutenfritt fika.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
8-10 bitar
500 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
4 ägg
1 msk finrivet citronskal
3 päron
florsocker (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1869 KJ / 447 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein10 g
Kommentarer
Jag tog hälften mandelmassa och hälften mandelmjöl. Sååå god den blev! Tack för alla dessa glutenfria recept 😊
Jaana
2023-10-19Tänkte baka denna kaka men ser inget svar från Redaktionen på frågorna nedan ang tid och temperatur i ugn samt om den ska vara som en kladdkaka? Vad säger ni?
Lisbeth
2023-10-16Tack Lisbeth för din kommentar! Vi har uppdaterat i texten att kakan ska vara lite kladdig i mitten och att den ska få lite färg. Men alla ugnar är olika vilket kan ge relativt stora skillnader i gräddningstid. Det är alltid bra att hålla lite koll i ugnen och öka eller minska tiden beroende på hur just din ugn är. Lycka till och hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-27Ska det inte vara något Mjöl i ?
Karin
2023-10-05Hej Karin! Nej, inte i detta recept. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-10-06