Päronkaka

Betyg 4 av 5.
90 personer har röstat
18
Päronkaka

Baka en saftig päronkaka med mandelmassa som dessutom är glutenfri. Den är både enkel att baka och vacker att titta på. Servera med lättvispad grädde eller glass, perfekt när du vill bjuda på glutenfritt fika.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Päronkaka

Ingredienser

8-10 bitar
500 g  mandelmassa
100 g  rumsvarmt smör
4   ägg
1 msk  finrivet citronskal
3   päron
florsocker (till garnering)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Tips

Servera kakan med lättvispad grädde eller glass.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
90 personer har röstat

Kommentarer

Så himla saftig och god! Om den blir för vattnig blandar jag i lite mandelmjöl, det blir toppen!

Rebecca

2022-06-26

Jättegod kaka och enkel att göra. Jag funderar bara om den ska vara typ som kladdkaka i konsistensen eller om jag gräddade för kort tid??

Annica

2022-04-04

Einfach himmlisch.

Daniela

2021-10-03

Näringsvärde per portion

Energi1869 KJ / 447 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.3 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkompott
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med ingefära
Betyg 3.8 av 5.
123 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Päronkaka med kardemumma
Betyg 4.4 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga