Inkokta päron med vanilj

Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
3
Inkokta päron med vanilj

Att göra inkokta päron är ett perfekt sätt att konservera säsongens päron. Här sätter vanilj och ingefära smak på den sockerlag som päronen kokas i. Servera med en salt kolasås och du har en ljuvlig efterrätt med päron!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Inkokta päron med vanilj

Ingredienser

ca 10 st
1   vaniljstång
1 l  vatten
8 dl  strösocker
10 cm  skalad, skivad ingefära
1/2 msk  färskpressad citronjuice
1 kg  små fasta päron

Till servering

salt kolasås (se länk i steg 3)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st och utan kolasås till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Päronen blir extra goda om de skalas och man tar bort ögat av blomställningen på päronet. För att inte de skalade päronen ska bli mörka i fruktköttet kan man lägga skalade päron i ett vattenbad med några msk ättika. Koka sedan päron och tag upp dem med hålslev och lägg på burkar. Dubblar du satsen skalade päron behöver vätskemängden inte dubbleras. Häll på sockerlagen.

Anneli

2023-08-21

Kan jag halvera sockermängden?

Ann-christine

2022-11-09

Riktigt gott! Skönt att ha en efterrätt som kan göras en vecka innan.

Paulina

2022-03-21

Näringsvärde per portion

Energi284 KJ / 68 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

Päron i ingefärslag
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda saffranspäron med vanilj
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Glöggpäron
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga