Inkokta päron med vanilj

8
1
Inkokta päron med vanilj

Att göra inkokta päron är ett perfekt sätt att konservera säsongens päron. Här sätter vanilj och ingefära smak på den sockerlag som päronen kokas i. Servera med en salt kolasås och du har en ljuvlig efterrätt med päron!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Inkokta päron med vanilj

Ingredienser

ca 10 st
1 vaniljstång
1 l vatten
8 dl strösocker
10 cm skalad, skivad ingefära
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 kg små fasta päron

Till servering

salt kolasås (se länk i steg 3)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st och utan kolasås till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Paulina

2022-03-21

Riktigt gott! Skönt att ha en efterrätt som kan göras en vecka innan.

Näringsvärde per portion

Energi 284 KJ / 68 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0 g
Kolhydrater 15 g
Protein 0.3 g
Läs mer om näringsvärden