Bild laddas
Glassigt

Göra glass i glassmaskin

Har du en glassmaskin? Lyxigt värre! Då kan du göra mängder med magiska hemgjorda glassar. Här delar vi 9 recept som passar för att göra glass i glassmaskin.
Tips! Alla våra recept på glass!

Gör hemmagjord glass

Recept som passar utmärkt att göra i glassmaskin.

 1. 1. Hemmagjord vaniljglass

  109
  4
  Glass med äkta vanilj – gör egen vaniljglass med glassmaskin! Grädde, mjölk och äggulor utgör basen till glassen som får smak av socker, vaniljstång och salt. Servera den hemgjorda vaniljglassen med tillbehör som strössel, kolasås, chokladsås och maränger.
  Hemmagjord vaniljglass
 2. 2. Vaniljglass med salt kolasås och rostad mandel

  6
  0
  Gör hemmagjord vaniljglass och servera med läcker salt kolasås och krispigt rostad mandel för en oemotståndligt god dessert. Här gör vi egen glass i glassmaskin av grädde, mjölk, äggulor, socker, vaniljstång och salt.
  Vaniljglass med salt kolasås och rostad mandel
 3. 3. Hallon- och grapefruktsorbet

  7
  2
  Gör egen sorbet! Prova vårt recept på fräsch hallon- och grapefruktsorbet som du enkelt gör i glassmaskin på en smet av frysta hallon, socker, grapefruktjuice och äggvita. Servera gärna glassen i urgröpta grapefruktskal.
  Hallon- och grapefruktsorbet
 4. 4. Hasselnötsglass

  16
  0
  Gör din egen glass med smak av hasselnötter – som dessutom går att göras både med och utan glassmaskin. Krämig, svalkande och riktigt god!
  Hasselnötsglass
 5. 5. Rabarberglass

  21
  6
  Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.
  Rabarberglass
 6. 6. Hallonsorbet

  30
  2
  Härligt läskande och fräsch hemmagjord hallonsorbet, vegansk eller inte det väljer du själv. Den rosa hallonsorbeten gör du i glassmaskin. Vill du ha en vegansk hallonsorbet gör du med kikärtsspad och lönnsirap, men den blir precis lika bra med honung och äggvita. Servera gärna med färska hallon.
  Hallonsorbet
 7. 7. Hemmagjord chokladglass

  76
  7
  Den här hemmagjorda chokladglassen kommer du alltid längta efter att göra då den är precis så gräddig och chokladsmakande som en chokladglass ska vara. Chokladglassen som görs i glassmaskin blir magiskt god när den är mättad med god och mörk choklad. Servera gärna din egen chokladglass tillsammans med lite riven mörk choklad.
  Hemmagjord chokladglass
 8. 8. Mandelglass med vanilj och krokant

  3
  0
  Mandelglass i glassmaskin blir en fantastiskt god glass som kommer bli din nya mandelglassfavorit. Glassen blir mjölkfri genom att mandeldryck används. God och krispig konsistens får glassen av mandel och strösocker som steks till krokant.
  Mandelglass med vanilj och krokant