Är du också svag för en riktigt god burgare? Johan Jureskog delar med sig av sina bästa recept på burgare: från en riktig gourmetburgare till smash burger och en vego portabelloburgare. Nu kan du laga burgare som ett proffs!
Här hittar du alla
recept på burgare.
Var kommer din passion för hamburgare från?
– Det finns inget godare än att äta med händerna. Jag blev inspirerad när jag var i New York mycket under en period för 15 år sedan och såg finkockar som gjorde förfinade burgare. De gjorde det riktigt bra och jag tyckte det var så häftigt.
Vad motiverar dig?
– Om jag kan vara med och förändra något som många äter till det bättre så gör det mig väldigt stolt. Jag brinner för att använda riktiga råvaror och mindre fabrikstillverkat.
Berätta om en hamburgare du ätit som sticker ut!
– Under inspelningarna av tv-programmet Världens bästa burgare i USA åt jag den bästa hamburgaren jag har provat ever: black label burger på den fantastiska restaurangen Minetta Tavern i New York. Bara karamelliserad lök, svinbra färs som smakar så mycket hängmörat att det vattnas i munnen bara jag tänker på det och briochebröd, that's it. Ingen ost, ingenting. Enkelhet är oftast bäst.