Burgare

Bästa hamburgaren

Är du också svag för en riktigt god burgare? Johan Jureskog delar med sig av sina bästa recept på burgare: från en riktig gourmetburgare till smash burger och en vego portabelloburgare. Nu kan du laga burgare som ett proffs!
Här hittar du alla recept på burgare.

Johans bästa recept på burgare

  1. Gourmetburgare

    1. Gourmetburgare

    Betyg 3.3 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Gör en gourmet burger – hamburgare med lyxiga toppings och eleganta smaker. Gourmetburgaren serveras med en saftig högrevsburgare, smakrik ost, hemgjord bloody mary-ketchup, dijonnaise, tomat och krispig silverlök. Burgare när de är som bäst!

    Gourmetburgare
  2. Little Italy burger – italiensk burgare

    2. Little Italy burger – italiensk burgare

    Betyg 4.4 av 5.
    20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Hamburgare på italienskt vis! Ingredienser som för tankarna till Italien sätter smak på denna magiskt goda vegoburgare med portabellosvamp, pesto, mozzarella, ruccola, citron och parmesan. Portabelloburgaren serveras dessutom med en ljuvlig hemgjord parmesanmajonnäs.

    Little Italy burger – italiensk burgare
  3. Kycklingburgare caesar

    3. Kycklingburgare caesar

    Betyg 4.3 av 5.
    16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Laga en caesarburgare med kyckling! Kycklingburgaren ackompanjeras av en krämig och smakrik caesardressing med parmesan, sardell och dijonsenap. Dessutom toppas burgaren med krispig sallad med bacon och citron.

    Kycklingburgare caesar
  4. Smash burger

    4. Smash burger

    Betyg 4.2 av 5.
    61 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Så här gör du smash burger! En boll av färs trycks ut med tyngd i en het panna för att få en krispig och stor stekyta. Servera som en dubbelburgare med smakrik ost, saltgurka, hemgjord tryffelaioli och karamelliserad lök för den perfekta burgaren.

    Smash burger
  5. Egenmald hamburgerfärs

    5. Egenmald hamburgerfärs

    Betyg 3.1 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Gör egenmald hamburgerfärs med köttkvarn – när du vill vara riktigt ambitiös i köket! Genom att mala köttfärs själv blir resultatet otroligt saftiga och extra smakrika hamburgare. Köttet semi-fryses innan det mals för att få perfekt luftighet som ger den goda texturen till färsen.

    Egenmald hamburgerfärs

3 snabba med Johan Jureskog

Var kommer din passion för hamburgare från?
– Det finns inget godare än att äta med händerna. Jag blev inspirerad när jag var i New York mycket under en period för 15 år sedan och såg finkockar som gjorde förfinade burgare. De gjorde det riktigt bra och jag tyckte det var så häftigt.
Vad motiverar dig?
– Om jag kan vara med och förändra något som många äter till det bättre så gör det mig väldigt stolt. Jag brinner för att använda riktiga råvaror och mindre fabrikstillverkat.
Berätta om en hamburgare du ätit som sticker ut!
– Under inspelningarna av tv-programmet Världens bästa burgare i USA åt jag den bästa hamburgaren jag har provat ever: black label burger på den fantastiska restaurangen Minetta Tavern i New York. Bara karamelliserad lök, svinbra färs som smakar så mycket hängmörat att det vattnas i munnen bara jag tänker på det och briochebröd, that's it. Ingen ost, ingenting. Enkelhet är oftast bäst.

Artiklar (1556)

Grillfavoriter!

Goda grillspett

Smarriga recept på spett att lägga på grillen!

Glad midsommar!

En härlig midsommarmeny

Rabarber spritz, gravad lax med löjromskräm, grillad flankstek och jordgubbstårta.

Söndagspreppen!

Somriga smaker

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång blir det bland annat paj med lax och rödbetor, rostad potatissallad, och lax carbonara.

Gott med ost!

Goda recept med grillost

Vad är det som gnisslar, är ostigt och som passar perfekt på grillen? Grillost såklart. Här tipsar vi om oförskämt goda recept med grillost.