Den här hemmagjorda chokladglassen kommer du alltid längta efter att göra då den är precis så gräddig och chokladsmakande som en chokladglass ska vara. Chokladglassen som görs i glassmaskin blir magiskt god när den är mättad med god och mörk choklad. Servera gärna din egen chokladglass tillsammans med lite riven mörk choklad.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och choklad.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Måste man ha glassen inne 8 timmar i frysen när man ska köra den i klassmaskinen som har varit inne i frysen
Anna
2023-07-16Hej Anna! Smeten behöver vila och tjocka till sig i kylen innan den kan köras i glassmaskinen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-17Har tre frågor, 1. går det att använda ren kakao istället för mörk choklad i det här receptet? 2. 8 timmar i kylen är det även om man har en glassmaskin med kompressor, som ex. https://www.kjell.com/se/produkter/hem-fritid/kok-matsal/glassmaskiner/cleverio-glassmaskin-med-kompressor-1-l-p47097 ? 3. Hur många dl smet blir det av 4 portioner med det här receptet? (står ju sällan hur många portioner en glassmaskin klarar utan är ju alltid volymen på behållaren som står)
Alvar
2022-08-27Jag undrar varför även äggulorna ska värmas upp. Har sett det i fler chokladglassrecept, men vad är syftet?
Anna maria
2022-07-19Hej Anna Maria! Äggula börjar koagulera (tjockna) vid 84°C och det är det som gör att glassmeten tjocknar och glassen en fin krämig konsistens när du sedan kör den i glassmaskinen. Om du inte värmer upp äggula så blir det bara en rinnig smet som blir isig när du kör den i glassmaskinen. Det är också viktigt att inte värma smeten till varmare än 84°C för då kan det bli "äggröra" av den. Hoppas att du gillar glassen! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-20