Hemmagjord chokladglass
Den här hemmagjorda chokladglassen kommer du alltid längta efter att göra då den är precis så gräddig och chokladsmakande som en chokladglass ska vara. Chokladglassen som görs i glassmaskin blir magiskt god när den är mättad med god och mörk choklad. Servera gärna din egen chokladglass tillsammans med lite riven mörk choklad.
Ingredienser
4 portioner
1 dl strösocker
3 äggulor
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 krm salt
100 g mörk choklad (70%)
Till garnering
riven mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket bra recept som ger en krämig och god chokladglass. Jag varierar receptet med olika procent på chokladen men tycker bäst om 70% då det blir en bra balans mellan sötma och den mörka chokladens beska.
André
2024-02-22Dumt att skriva uppvärmning till 84 grader, men sen i kommentarerna: ej över 84! Väldigt lite spelrum. Förtydliga gärna. Ett annat skäl till uppvärmning är att salmonella dör vid 70 grader ...det händer då o då att ägg återkallas pga misstänkt salmonella.
Kristian
2023-12-23Måste man ha glassen inne 8 timmar i frysen när man ska köra den i klassmaskinen som har varit inne i frysen
Anna
2023-07-16Hej Anna! Smeten behöver vila och tjocka till sig i kylen innan den kan köras i glassmaskinen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-17