Den här hemmagjorda chokladglassen kommer du alltid längta efter att göra då den är precis så gräddig och chokladsmakande som en chokladglass ska vara. Chokladglassen som görs i glassmaskin blir magiskt god när den är mättad med god och mörk choklad. Servera gärna din egen chokladglass tillsammans med lite riven mörk choklad.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och choklad.
Kommentarer
Maria
2020-08-29Mycket god glass med fyllig chokladsmak. Lagom söt. Blir väldigt hård i frysen så ta fram den en stund innan servering.
Anna
2020-08-25Hur länge kör man den i glassmaskinen? :)
Redaktionen ICAse
2020-08-25Hej Anna! Det är tyvärr svårt att ange tid då det beror helt på glassmaskinen... Du ska köra glassen tills den har rätt konsistens. Ledsen att inte kunna ge dig ett bättre svar! Hoppas dock att glassen blir god i alla fall! Hälsningar Elina
Angelica
2020-08-04Kan man göra den utan glassmaskin?
Redaktionen ICAse
2020-08-05Hej Angelica! Vi har inte provat men det borde gå. Efter den har stått i kylen, ställ in smeten i frysen i en frystålig burk och rör om efter varje 1-2 timme tills den har fått rätt glasskonsistens. Blir den för hård så ta fram den och vispa snabbt med en elvisp. Om du testar glassen så kommentera gärna här igen och berätta hur glassen blev! Hälsningar Elina