Hemmagjord chokladglass

Betyg 3.7 av 5.
116 personer har röstat
12
Hemmagjord chokladglass

Den här hemmagjorda chokladglassen kommer du alltid längta efter att göra då den är precis så gräddig och chokladsmakande som en chokladglass ska vara. Chokladglassen som görs i glassmaskin blir magiskt god när den är mättad med god och mörk choklad. Servera gärna din egen chokladglass tillsammans med lite riven mörk choklad.

Hemmagjord chokladglass

Ingredienser

4 portioner
1 dl  strösocker
3   äggulor
3 dl  mjölk
1 dl  vispgrädde
1 krm  salt
100 g  mörk choklad (70%)

Till garnering

riven mörk choklad

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och choklad.

Gör så här

Tips

Har glassen stått länge i frysen så att den blir för hård. Ta fram den en stund och vispa sedan snabbt med elvisp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
116 personer har röstat

Kommentarer

Måste man ha glassen inne 8 timmar i frysen när man ska köra den i klassmaskinen som har varit inne i frysen

Anna

2023-07-16

Hej Anna! Smeten behöver vila och tjocka till sig i kylen innan den kan köras i glassmaskinen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-07-17

Har tre frågor, 1. går det att använda ren kakao istället för mörk choklad i det här receptet? 2. 8 timmar i kylen är det även om man har en glassmaskin med kompressor, som ex. https://www.kjell.com/se/produkter/hem-fritid/kok-matsal/glassmaskiner/cleverio-glassmaskin-med-kompressor-1-l-p47097 ? 3. Hur många dl smet blir det av 4 portioner med det här receptet? (står ju sällan hur många portioner en glassmaskin klarar utan är ju alltid volymen på behållaren som står)

Alvar

2022-08-27

Jag undrar varför även äggulorna ska värmas upp. Har sett det i fler chokladglassrecept, men vad är syftet?

Anna maria

2022-07-19

Hej Anna Maria! Äggula börjar koagulera (tjockna) vid 84°C och det är det som gör att glassmeten tjocknar och glassen en fin krämig konsistens när du sedan kör den i glassmaskinen. Om du inte värmer upp äggula så blir det bara en rinnig smet som blir isig när du kör den i glassmaskinen. Det är också viktigt att inte värma smeten till varmare än 84°C för då kan det bli "äggröra" av den. Hoppas att du gillar glassen! 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-07-20

Testa liknande recept

Kokosglass på pinne
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaffeparfait
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med choklad och blodapelsin
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinparfait med choklad och mandel 
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bananglass på pinne
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Teas bananglass
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga