ÖVER 60 MIN | Medel

Hemmagjord chokladglass

Den här hemmagjorda chokladglassen kommer du alltid längta efter att göra då den är precis så gräddig och chokladsmakande som en chokladglass ska vara. Chokladglassen som görs i glassmaskin blir magiskt god när den är mättad med god och mörk choklad. Servera gärna din egen chokladglass tillsammans med lite riven mörk choklad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa socker och äggulor till ett vitt fluff.
  2. Koka upp mjölken och grädden med saltet. Hacka eller bryt ner chokladen i gräddmjölken. Rör tills chokladen smälter. Rör ner gulorna och sockret och låt sjuda långsamt tills smeten börjar tjockna, ca 84°C (låt det ej koka).
  3. Låt smeten svalna och ställ i kylen minst 8 timmar. Kör i glassmaskin. Ställ i frysen till servering.
  4. Till garnering: Servera gärna glassen med lite riven choklad.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och choklad.

Tips

Har glassen stått länge i frysen så att den blir för hård. Ta fram den en stund och vispa sedan snabbt med elvisp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad (70%)
Till garnering
  • riven mörk choklad