Glass med äkta vanilj – gör egen vaniljglass med glassmaskin! Grädde, mjölk och äggulor utgör basen till glassen som får smak av socker, vaniljstång och salt. Servera den hemgjorda vaniljglassen med tillbehör som strössel, kolasås, chokladsås och maränger.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2020
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av grädde och mjölk.
Kommentarer
Mikael
1/8/2021Jätte gott den bästa
Anna maria
7/17/2020Om man inte har någon glassmaskin, går det lika bra med en matberedare eller ev lika bra med en elvisp ? Det skall ju ändå vispas, går det att läsa !
Redaktionen ICAse
8/6/2020Hej Anna Maria! Ursäkta sent svar. Du ska vispa ihop glassmeten med en handvisp, inget annat behövs. Vi har inte testat göra glassen utan en glassmaskin men det borde gå bra att ställa in glassmeten i frysen och röra om varje 1-2 timmar tills glassen har rätt konsistens. Skulle glassen bli alldeles för hård så låt den stå framme tills den blir lite mjukare och sedan kör den snabbt i en matberedare eller med en elvisp för att få den mjukare. Lycka till! Hälsningar Elina
Filippa
6/16/2020Var kommer skålen ifrån?
Redaktionen ICAse
6/24/2020Hej Filippa! Skålen är gjord av keramikern Samir Dzabirov. Hälsningar Elina