ÖVER 60 MIN | Medel

Hemmagjord vaniljglass

Glass med äkta vanilj – gör egen vaniljglass med glassmaskin! Grädde, mjölk och äggulor utgör basen till glassen som får smak av socker, vaniljstång och salt. Servera den hemgjorda vaniljglassen med tillbehör som strössel, kolasås, chokladsås och maränger.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela vaniljstången längsmed och gröp ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull med grädde och mjölk. Låt koka upp och ta från värmen.
  2. Vispa ihop äggulor och socker. Vispa ner gräddmjölken och salt i äggblandningen och häll tillbaka i kastrullen. Sjud under omrörning till 85°C (koka ej). Häll glassmeten i en bunke och låt svalna. Ställ i kylen minst 8 timmar.
  3. Sila och kör i glassmaskin. Ställ i frysen till servering.
  4. Servera gärna med exempelvis Salt kolasås, Chokladsås och Maränger.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av grädde och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 4 stora äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1768 kJ / 422 kCal