ÖVER 60 MIN | Medel

Mandelglass med vanilj och krokant

Mandelglass i glassmaskin blir en fantastiskt god glass som kommer bli din nya mandelglassfavorit. Glassen blir mjölkfri genom att mandeldryck används. God och krispig konsistens får glassen av mandel och strösocker som steks till krokant.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krokant: Smält socker i en stekpanna tillsammans med mandeln till en ljus karamell. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  2. Glassgrund: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en skalkniv. Lägg frön och stång i en kastrull med mandeldryck och honung. Låt koka upp och ta av från värmen.
  3. Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse. Vispa ner detta i mandeldrycken och sjud under omrörning till 85°C (låt det ej koka). Häll glassmeten i en bunke och låt svalna. Ställ i kylen minst 8 timmar.
  4. Sila bort vanlijstången och kör glassgrunden i en glassmaskin. Häll upp i en form och blanda ner krokanten. Ställ i frysen till servering.
  5. Till garnering: Servera gärna mandelglassen med rostad hackad mandel.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Krokant
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 50 g skalad hackad mandel
Glassgrund
  • 1/2 vaniljstång
  • 5 dl mandeldryck
  • 1/2 dl honung
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
Till garnering
  • skalad rostad hackad mandel