Hallonsorbet

4
2
Hallonsorbet

Härligt läskande och fräsch hemmagjord hallonsorbet, vegansk eller inte det väljer du själv. Den rosa hallonsorbeten gör du i glassmaskin. Vill du ha en vegansk hallonsorbet gör du med kikärtsspad och lönnsirap, men den blir precis lika bra med honung och äggvita. Servera gärna med färska hallon.

Skriv ut
Hallonsorbet

Ingredienser

4 portioner
500 g
frysta hallon
1 dl
lönnsirap (eller flytande honung)
1 1/2 dl
vatten
1 dl
strösocker
1/2 dl
färskpressad citronsaft
1/2 dl
kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g) eller 1 äggvita (för 4 port)

Till garnering

färska hallon

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj kikärtsspad.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Det går bra att ställa in den direkt i frysen utan att använda glassmaskin. Ta då fram den en stund innan den ska ätas.
Har sorbeten stått länge i frysen så att den blir för hård. Ta fram den en stund och vispa sedan snabbt med elvisp.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Jennifer

11/20/2020

Enkelt recept!

Jessica

10/12/2020

Smart recept och tacksam att det även är äggfritt.

Testa liknande recept