Hallonsorbet

Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat
2
Hallonsorbet

Härligt läskande och fräsch hemmagjord hallonsorbet, vegansk eller inte det väljer du själv. Den rosa hallonsorbeten gör du i glassmaskin. Vill du ha en vegansk hallonsorbet gör du med kikärtsspad och lönnsirap, men den blir precis lika bra med honung och äggvita. Servera gärna med färska hallon.

Hallonsorbet

Ingredienser

4 portioner
500 g  frysta hallon
1 dl  lönnsirap (eller flytande honung)
1 1/2 dl  vatten
1 dl  strösocker
1/2 dl  färskpressad citronsaft
1/2 dl  kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g) eller 1 äggvita (för 4 port)

Till garnering

färska hallon

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj kikärtsspad.

Gör så här

Tips

Det går bra att ställa in den direkt i frysen utan att använda glassmaskin. Ta då fram den en stund innan den ska ätas.
Har sorbeten stått länge i frysen så att den blir för hård. Ta fram den en stund och vispa sedan snabbt med elvisp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt recept!

Jennifer

2020-11-20

Smart recept och tacksam att det även är äggfritt.

Jessica

2020-10-12

Testa liknande recept

Kvargmousse med hallongranité
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsgranité med citron
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbotten
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurka med granité och dillglass
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sorbet à la rose
Betyg 2.4 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och jordgubbssorbet
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga