ÖVER 60 MIN | Medel

Hallon- och grapefruktsorbet

Gör egen sorbet! Prova vårt recept på fräsch hallon- och grapefruktsorbet som du enkelt gör i glassmaskin på en smet av frysta hallon, socker, grapefruktjuice och äggvita. Servera gärna glassen i urgröpta grapefruktskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp hallon och socker. Mixa slätt och sila. Låt svalna.
  2. Blanda hallonpurén med grapefruktjuice. Vispa äggvitan till ett vitt skum och blanda ner. 
  3. Kör i glassmaskin och ställ i frysen. Servera gärna i urgröpta grapefruktskal.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Ingen glassmaskin? Frys in 1–2 timmar och mixa sedan till rätt konsistens.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 500 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl färskpressad grapefruktjuice
  • 1 äggvita

Näringsvärde
Per portion

Energi 658 kJ / 158 kCal