Hallon- och grapefruktsorbet
Gör egen sorbet! Prova vårt recept på fräsch hallon- och grapefruktsorbet som du enkelt gör på en smet av frysta hallon, socker, grapefruktjuice och äggvita – med eller utan glassmaskin. Servera gärna glassen i urgröpta grapefruktskal.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
500 g frysta hallon
1 dl strösocker
2 dl färskpressad grapefruktjuice
1 äggvita
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Ingen glassmaskin? Frys in 1–2 timmar och mixa sedan till rätt konsistens.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi658 KJ / 158 kCal
Fett1 g
Salt0.05 g
Kolhydrater33 g
Protein2 g
Kommentarer
Varför äggvita i receptet? Jag är äggallergiker och brukar alltid kunna äta sorbet. Trodde det bestod av fruktpure och sockerlag
Camilla
2020-07-23Hej Camilla! Äggvitan gör så att sorbeten får en luftigare/fluffigare konsistens. Den går att utesluta men då blir sorbeten lite kompaktare, men smaken är densamma. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-28Går detta recept att göra utan glassmaskin? Isåfall hur?
Emelie
2020-06-15Hej Emelie! Ja, det går att göra utan glassmaskin. Du kan bara frysa in smeten i 1-2 timmar och mixa sedan till rätt konsistens. Hoppas att du gillar sorbeten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-18