Hallon- och grapefruktsorbet
Gör egen sorbet! Prova vårt recept på fräsch hallon- och grapefruktsorbet som du enkelt gör på en smet av frysta hallon, socker, grapefruktjuice och äggvita – med eller utan glassmaskin. Servera gärna glassen i urgröpta grapefruktskal.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
500 g frysta hallon
1 dl strösocker
2 dl färskpressad grapefruktjuice
1 äggvita
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi658 KJ / 158 kCal
Fett1 g
Salt0.05 g
Kolhydrater33 g
Protein2 g
Kommentarer
Varför äggvita i receptet? Jag är äggallergiker och brukar alltid kunna äta sorbet. Trodde det bestod av fruktpure och sockerlag
Camilla
2020-07-23Hej Camilla! Äggvitan gör så att sorbeten får en luftigare/fluffigare konsistens. Den går att utesluta men då blir sorbeten lite kompaktare, men smaken är densamma. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-28Går detta recept att göra utan glassmaskin? Isåfall hur?
Emelie
2020-06-15Hej Emelie! Ja, det går att göra utan glassmaskin. Du kan bara frysa in smeten i 1-2 timmar och mixa sedan till rätt konsistens. Hoppas att du gillar sorbeten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-18