Hallon- och grapefruktsorbet

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
2
Hallon- och grapefruktsorbet

Gör egen sorbet! Prova vårt recept på fräsch hallon- och grapefruktsorbet som du enkelt gör på en smet av frysta hallon, socker, grapefruktjuice och äggvita – med eller utan glassmaskin. Servera gärna glassen i urgröpta grapefruktskal.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Hallon- och grapefruktsorbet

Ingredienser

4-6 portioner
500 g frysta hallon
1 dl strösocker
2 dl färskpressad grapefruktjuice
1 äggvita

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Varför äggvita i receptet? Jag är äggallergiker och brukar alltid kunna äta sorbet. Trodde det bestod av fruktpure och sockerlag

Camilla

2020-07-23

Hej Camilla! Äggvitan gör så att sorbeten får en luftigare/fluffigare konsistens. Den går att utesluta men då blir sorbeten lite kompaktare, men smaken är densamma. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2020-07-28

Går detta recept att göra utan glassmaskin? Isåfall hur?

Emelie

2020-06-15

Hej Emelie! Ja, det går att göra utan glassmaskin. Du kan bara frysa in smeten i 1-2 timmar och mixa sedan till rätt konsistens. Hoppas att du gillar sorbeten! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-18

Näringsvärde per portion

Energi658 KJ / 158 kCal
Fett1 g
Salt0.05 g
Kolhydrater33 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Snabb hallonsorbet med mynta
Betyg 3.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallonsorbet
Betyg 4.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parfait med hallon
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängparfait med hallon och choklad
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbotten
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga