Gör egen sorbet! Prova vårt recept på fräsch hallon- och grapefruktsorbet som du enkelt gör på en smet av frysta hallon, socker, grapefruktjuice och äggvita – med eller utan glassmaskin. Servera gärna glassen i urgröpta grapefruktskal.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2020
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Kommentarer
Camilla
2020-07-23Varför äggvita i receptet? Jag är äggallergiker och brukar alltid kunna äta sorbet. Trodde det bestod av fruktpure och sockerlag
Redaktionen ICAse
2020-07-28Hej Camilla! Äggvitan gör så att sorbeten får en luftigare/fluffigare konsistens. Den går att utesluta men då blir sorbeten lite kompaktare, men smaken är densamma. Lycka till! Hälsningar Michelle
Emelie
2020-06-15Går detta recept att göra utan glassmaskin? Isåfall hur?
Redaktionen ICAse
2020-06-18Hej Emelie! Ja, det går att göra utan glassmaskin. Du kan bara frysa in smeten i 1-2 timmar och mixa sedan till rätt konsistens. Hoppas att du gillar sorbeten! Hälsningar Elina