Hallon- och grapefruktsorbet

7
2
Hallon- och grapefruktsorbet

Gör egen sorbet! Prova vårt recept på fräsch hallon- och grapefruktsorbet som du enkelt gör i glassmaskin på en smet av frysta hallon, socker, grapefruktjuice och äggvita. Servera gärna glassen i urgröpta grapefruktskal.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Hallon- och grapefruktsorbet

Ingredienser

4-6
500 g
frysta hallon
1 dl
strösocker
2 dl
färskpressad grapefruktjuice
1
äggvita

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Ingen glassmaskin? Frys in 1–2 timmar och mixa sedan till rätt konsistens.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Camilla

2020-07-23

Varför äggvita i receptet? Jag är äggallergiker och brukar alltid kunna äta sorbet. Trodde det bestod av fruktpure och sockerlag

Redaktionen ICAse

2020-07-28

Hej Camilla! Äggvitan gör så att sorbeten får en luftigare/fluffigare konsistens. Den går att utesluta men då blir sorbeten lite kompaktare, men smaken är densamma. Lycka till! Hälsningar Michelle

Emelie

2020-06-15

Går detta recept att göra utan glassmaskin? Isåfall hur?

Redaktionen ICAse

2020-06-18

Hej Emelie! Ja, det går att göra utan glassmaskin. Du kan bara frysa in smeten i 1-2 timmar och mixa sedan till rätt konsistens. Hoppas att du gillar sorbeten! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 658 KJ / 158 kCal
Fett 1 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 33 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept