Hasselnötsglass
Gör din egen glass med smak av hasselnötter – som dessutom går att göras både med och utan glassmaskin. Krämig, svalkande och riktigt god!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
200 g skalade hasselnötter
5 dl mjölk (3%)
1 vaniljstång
3 äggulor
1 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2186 KJ / 523 kCal
Fett38 g
Salt0.14 g
Kolhydrater32 g
Protein13 g
Kommentar
Hur mycket ska man värma mjölken i de två stegen? Fingervarmt i första? Oftast brukar det stå kring 80 grader i steg två (i andra recept). Vad gäller här?
Anna
2024-09-19Hej Anna! ja, fingervarmt är perfekt! Sen när du ser första bubblan tar du av kastrullen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-19