Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hasselnötsglass

Gör din egen glass med smak av hasselnötter – som dessutom går att göras både med och utan glassmaskin. Krämig, svalkande och riktigt god!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta hasselnötterna och låt svalna. Mixa nötterna fint.
  2. Dela vaniljstången längs med och skrapa ut fröna. Lägg stång, frön och mjölk i en kastrull och värm.
  3. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa ner den varma mjölken, lite i taget. Häll tillbaka i kastrullen och värm under omrörning på medelvärme tills den precis börjar koka. Ta från värmen och blanda ner hasselnötterna. Häll i en bunke och låt svalna.
  4. Häll den kalla glassmeten i en glassmaskin och kör tills glassen är klar. Har du ingen glassmaskin, ställ buken i frysen och låt frysa minst 6 timmar. Ta ut och skär i bitar och mixa i en matberedare till en krämig glass.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g skalade hasselnötter
  • 5 dl mjölk (3%)
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2186 kJ / 523 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer