Gluten, så påverkas din kropp
Mat utan gluten? Är det något för alla eller bara för glutenintoleranta?
Att navigera i glutendjungeln är inte alltid det enklaste. Vi grottade ner oss i ämnet för att besvara några frågor om gluten, glutenfria alternativ och att inte tåla gluten i kost.
Tips! Här hittar du flera glutenfria recept.
Glutenintolerans eller "Celiaki" som det även kallas är ett tillstånd där man inte tål gluten i sin kost. Idag finns det fler goda glutenfria alternativ som kan användas istället för produkter med gluten i sig. Vi har träffat ICAs dietist, Paula Frösell, som här svarar på frågor och guidar oss rätt i glutendjungeln.
Mat utan gluten? Är det något för alla eller bara för glutenintoleranta?
Ska man undvika gluten vid IBS och skapar gluten inflammation i kroppen? Vi reder ut!
Frukost är den måltid som brukar innehålla mest tillsatt socker .
Nordisk mat är riktigt nyttig. Lär dig om vingingakosten och hur den påverkar hälsan.
Hur farligt är det egentligen med akrylamid? Vi djupdyker ner i ämnet.