Att navigera i glutendjungeln är inte alltid det enklaste. Vi grottade ner oss i ämnet för att besvara några frågor om gluten, glutenfria alternativ och att inte tåla gluten i kost.
Tips! Här hittar du flera glutenfria recept.
Text: Axel Edelsvärd & Paula Frösell
Frågor och svar om gluten
Glutenintolerans eller "Celiaki" som det även kallas är ett tillstånd där man inte tål gluten i sin kost. Idag finns det fler goda glutenfria alternativ som kan användas istället för produkter med gluten i sig. Vi har träffat ICAs dietist, Paula Frösell, som här svarar på frågor och guidar oss rätt i glutendjungeln.
ICAs dietist
Låt oss presentera Paula Frösell, en expert på matens betydelse för hälsan. Hon är legitiemrad dietist, vilket innebär att hon har en akademisk examen och att hennes yrkesutövande är godkänt av Socialstyrelsen. Henne kan du exemeplvis möta här på ica.se, i ICAs sociala kanaler eller i Buffé. Med lite tur kan du också stöta på henne i din lokala ICA-butik där hon guidar till nyttigare val i vardagen.
Namn:
Paula Frösell
Gör:
Är legitiemrad dietist och arbetar som dietist på ICA
Last:
Kiwi och chokladdesserter
Favoriträtt:
Är svag för asiatiska smaker som ingefära, lime och koriander
Lägger aldrig på tallriken:
Blodpudding
Motto:
Balans - äter du övervägande hälsosamt så finns utrymme för guldkant lite då och då