Mandelkakor med amaretto

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
6
Mandelkakor med amaretto

Fina små mandelkakor med smak av amaretto ligger ytterst fint på ditt kakfat och garanteras uppskattning av gästerna. Mandelkakorna har både bittermandel och sötmandel i sig och med äggvitor i degen blir kakorna även härligt spröda.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Mandelkakor med amaretto

Ingredienser

40 kakor
1 bittermandel
200 g sötmandel
1 1/3 dl socker
1 1/3 msk amaretto
2 äggvitor
florsocker att rulla i

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt goda! Måste man rulla i florsocker man kan inte pudra på florsockret istället när dem ligger på plåten? Var lite svårt att rulla dem fint blev väldigt ojämnt med florsockret

Maria

2024-10-12

Hej Maria! Ja, det går fint! Det är ju mest en utseende fråga, det blir ju gott hur som helst! :) Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-14

Hej! De blev väldigt goda, men platta. Varför? Tacksam för svar Harriet

Harriet

2023-08-03

Hej! Hur ska dessa förvaras? Och hur länge håller de?

Sandra

2023-07-13

Hej Sandra! Du kan förvara dem i rumstemperatur i en lufttät burk eller frysa in dem. I rumstemperatur håller de minst i 3-4 dagar men titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar kakorna! Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-07-20

Testa liknande recept

Nordafrikanska mandelkakor
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsgelé med mandelgrädde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salta smörkakor
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Katalaner
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dubbelt så goda
Betyg 3.3 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga