Mandelkakor med amaretto

Fina små mandelkakor med smak av amaretto ligger ytterst fint på ditt kakfat och garanteras uppskattning av gästerna. Mandelkakorna har både bittermandel och sötmandel i sig och med äggvitor i degen blir kakorna även härligt spröda.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Ingredienser
40 kakor
1 bittermandel
200 g sötmandel
1 1/3 dl socker
1 1/3 msk amaretto
2 äggvitor
florsocker att rulla i
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Lyxigt tillbehör med kul strössel.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! De blev väldigt goda, men platta. Varför? Tacksam för svar Harriet
Harriet
2023-08-03Hej! Hur ska dessa förvaras? Och hur länge håller de?
Sandra
2023-07-13Hej Sandra! Du kan förvara dem i rumstemperatur i en lufttät burk eller frysa in dem. I rumstemperatur håller de minst i 3-4 dagar men titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar kakorna! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20Kan man använda bittermandelolja i stället för en bittermandel?
Marianne
2023-04-03Hej Marianne! Det är inget vi har provat men det kan funka. Tillsätt oljan tillsammans med likören i så fall. Vi är nyfikna på att höra hur det blev om du testar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-05