Mandelkakor med amaretto
Fina små mandelkakor med smak av amaretto ligger ytterst fint på ditt kakfat och garanteras uppskattning av gästerna. Mandelkakorna har både bittermandel och sötmandel i sig och med äggvitor i degen blir kakorna även härligt spröda.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
40 kakor
1 bittermandel
200 g sötmandel
1 1/3 dl socker
1 1/3 msk amaretto
2 äggvitor
florsocker att rulla i
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt goda! Måste man rulla i florsocker man kan inte pudra på florsockret istället när dem ligger på plåten? Var lite svårt att rulla dem fint blev väldigt ojämnt med florsockret
Maria
2024-10-12Hej Maria! Ja, det går fint! Det är ju mest en utseende fråga, det blir ju gott hur som helst! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-14Hej! De blev väldigt goda, men platta. Varför? Tacksam för svar Harriet
Harriet
2023-08-03Hej! Hur ska dessa förvaras? Och hur länge håller de?
Sandra
2023-07-13Hej Sandra! Du kan förvara dem i rumstemperatur i en lufttät burk eller frysa in dem. I rumstemperatur håller de minst i 3-4 dagar men titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar kakorna! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20