Mandelkakor med amaretto

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
5
Mandelkakor med amaretto

Fina små mandelkakor med smak av amaretto ligger ytterst fint på ditt kakfat och garanteras uppskattning av gästerna. Mandelkakorna har både bittermandel och sötmandel i sig och med äggvitor i degen blir kakorna även härligt spröda.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Mandelkakor med amaretto

Ingredienser

40 kakor
1   bittermandel
200 g  sötmandel
1 1/3 dl  socker
1 1/3 msk  amaretto
2   äggvitor
florsocker att rulla i

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Lyxigt tillbehör med kul strössel.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Hej! De blev väldigt goda, men platta. Varför? Tacksam för svar Harriet

Harriet

2023-08-03

Hej! Hur ska dessa förvaras? Och hur länge håller de?

Sandra

2023-07-13

Hej Sandra! Du kan förvara dem i rumstemperatur i en lufttät burk eller frysa in dem. I rumstemperatur håller de minst i 3-4 dagar men titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar kakorna! Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-07-20

Kan man använda bittermandelolja i stället för en bittermandel?

Marianne

2023-04-03

Hej Marianne! Det är inget vi har provat men det kan funka. Tillsätt oljan tillsammans med likören i så fall. Vi är nyfikna på att höra hur det blev om du testar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-04-05

Testa liknande recept

Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsgelé med mandelgrädde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nordafrikanska mandelkakor
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dubbelt så goda
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biscotti med mandel och olivolja
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katalaner
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga