Mandelkakor med amaretto

Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
2
Mandelkakor med amaretto

Fina små mandelkakor med smak av amaretto ligger ytterst fint på ditt kakfat och garanteras uppskattning av gästerna. Mandelkakorna har både bittermandel och sötmandel i sig och med äggvitor i degen blir kakorna även härligt spröda.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Mandelkakor med amaretto

Ingredienser

40 kakor
1   bittermandel
200 g  sötmandel
1 1/3 dl  socker
1 1/3 msk  amaretto
2   äggvitor
florsocker att rulla i

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Lyxigt tillbehör med kul strössel.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

I Italienska recept används till 200g sötmandel 4 st eller 20 g bittermandel Och ingen likör (mkt god likör som fått sitt namn Amaretto di Saronno efter att man förr använde även bittermandlar från aprikoskärnor. Måste pröva att baka med lite likör i!!!

Charlotte

2023-01-06

Menar ni verkligen att det används 1 bittermandel?

Anna

2016-12-03

Testa liknande recept

Nordafrikanska mandelkakor
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordgubbsgelé med mandelgrädde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salta smörkakor
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Katalaner
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Italienska mandelskorpor med choklad
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga