Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandelkakor med amaretto

Fina små mandelkakor med smak av amaretto ligger ytterst fint på ditt kakfat och garanteras uppskattning av gästerna. Mandelkakorna har både bittermandel och sötmandel i sig och med äggvitor i degen blir kakorna även härligt spröda.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hacka eller riv bittermandeln. Mixa sötmandeln fint i matberedare. Tillsätt bittermandel och socker, mixa ytterligare. Häll i en bunke. Rör ner amaretto och äggvitorna, en i taget.
  3. Forma ca 1 tsk av den kletiga smeten till en slarvig boll, det går lättare om du blöter händerna lite. Rulla i florsocker. Upprepa med resten av smeten. Lägg bollarna glest på bakpappersklädda plåtar.
  4. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men innehåller ägg.

Tips

Lyxigt tillbehör med kul strössel.

Ingredienser

Portioner: 40 kakor
  • 1 bittermandel
  • 200 g sötmandel
  • 1 1/3 dl socker
  • 1 1/3 msk Amaretto
  • 2 äggvitor
  • florsocker att rulla i
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?