Glutenfria kardemummakakor med mandel

Underbart goda och enkla att göra är de här små kardemummakakorna gjorda på mandel- och kokosmjöl. Spara i en fin burk och plocka fram när det är dags för en skön fikastund. Eller ta med och överraska kollegorna på fredag!

Ingredienser
ca 20 st
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl rårörsocker
2 msk honung
1 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
Till garnering
ca 20 mandlar
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Öka på mandelmjölet till 4 dl och skippa kokosmjölet? Birgitta
Birgitta
2024-12-02Hej Birgitta! Det är inget vi har provat men om du gör det så får du gärna höra av dig om hur det går! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-03Läste igenom kommentarerna då jag satt in kakorna i ugnen. Kortade tiden till ca 12 min och sänkte värmen ca 15° de sista 4 min. Tycker kakorna var mycket smakrika och goda. Bra recept för de som inte tål gluten och ägg. Tack för receptet och kommentarerna.
Eva
2024-01-29Tack Eva för din kommentar och roligt att du gillade kakorna. Vi har nu sett över receptet och uppdaterat ugnstemperatur och gräddningstid. Vi har även lagt till ett ägg i receptet men det går som du märkt fint att baka dem utan ägg. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-12Ville bara kommentera att byta ut smör mot kokosfett är inte nyttigare, men tvärtom. Kokosolja innehåller mer mättat fett än smör, som ökar risken för blodproppar. Man ska vara försiktigt med honung, eftersom det smakar 1,3 gånger sötare än socker. Man brukar säga att 3 msk honung motsvarar till 4 msk socker. Jag kommer att byta ut mandlar mot lingonsylt för att få en juligare version av kakan. Kanske lite citronzest också i degen. Ser fram emot det!
Veronika
2023-12-07