Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Glutenfria kardemummakakor med mandel

Underbart goda och enkla att göra är de här små kardemummakakorna gjorda på mandel- och kokosmjöl. Spara i en fin burk och plocka fram när det är dags för en skön fikastund. Eller ta med och överraska kollegorna på fredag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Blanda smör, rårörsocker och honung. Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl, kardemumma och vanilj. 
  3. Forma till pingisstora bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck i en mandel i mitten av varje kaka.
  4. Grädda i cirka 15 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl rårörsocker
  • 2 msk honung
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
Till garnering
  • ca 20 mandlar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer