Glutenfria kardemummakakor med mandel

30
10
Glutenfria kardemummakakor med mandel

Underbart goda och enkla att göra är de här små kardemummakakorna gjorda på mandel- och kokosmjöl. Spara i en fin burk och plocka fram när det är dags för en skön fikastund. Eller ta med och överraska kollegorna på fredag!

Glutenfria kardemummakakor med mandel

Ingredienser

ca 20 st
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl rårörsocker
2 msk honung
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver

Till garnering

ca 20 mandlar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Caroline

2022-02-26

Visst, de är lättlagade kakor, så plus för det. Men de blev brända fastän jag tog ut dem efter 13 minuter istället för 15 minuter. Saknar både sötma och kardemummasmak i kakan. De blev både torra och mäktiga dessutom. Inte nöjd.

Sophia

2021-12-08

Jätte god! Kunde dock vara i ugnen för 12 min istället för 15 då de blev lite brända 🙂

Caroline

2021-10-12

Bra grundrecept. Byt ut smör mot samma mängd kokosolja, socker mot samma mängd honung så har du en fantastisk god liten kaka och nyttig dessutom. Jag har bakat på det viset i minst ett år nu. Lika gott varje gång. Jag har delat receptet med flera vänner!