Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Havrekaka med kardemumma

En riktigt god ”bake-off-kaka” är alltid bra att ha hemma. Blanda ihop degen och förvara rullen i frysen, skiva och grädda efterhand! Här är en spröd och god variant med havre och kardemumma. Använd ren havre så blir kakorna helt glutenfria.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 30 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tärna smöret och lägg i en matberedare. Tillsätt den torra blandningen och ägget. Kör till en smidig deg.
  4. Forma degen till två rullar, ca 15 cm långa. Linda in i plastfolie och låt vila i kylen 1 timme.
  5. Skär degrullarna i skivor och lägg på bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10–15 minuter. Låt svalna på galler.

Näringsberäkningen är per kaka.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 30 kakor
  • 4 dl havregryn (använd ren havre för glutenfria kakor)
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 150 g smör
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 365 kJ / 87 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB