Havrekaka med kardemumma

136
3
Havrekaka med kardemumma

En riktigt god ”bake-off-kaka” är alltid bra att ha hemma. Blanda ihop degen och förvara rullen i frysen, skiva och grädda efterhand! Här är en spröd och god variant med havre och kardemumma. Använd ren havre så blir kakorna helt glutenfria.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Havrekaka med kardemumma

Ingredienser

Ger ca 30 kakor
4 dl havregryn (använd ren havre för glutenfria kakor)
1 dl sojamjöl
1 dl rismjöl
1 dl majsmjöl
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
150 g smör
1 ägg

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Näringsberäkningen är per kaka.

Vad tyckte du om receptet?

136

Kommentarer

Eva

2020-04-18

Goda kakor, brukar byta ut mjölet till det jag har hemma, ibland till någon dl hel mandel och idag bytte 2 av dl mjöl till malda jordnötter resp hasselnötsmjöl.

Leo

2019-07-07

varför ska ugnen sättas på först av allt, dessutom när degen ska stå en timme i kylen

Redaktionen ICAse

2019-07-09

Hej Leo! Ja, nu blev det lite tokigt. Bättre att sätta igång ugnen senare. Tack för hjälpen så vi kunde ändra i receptet. Hälsningar Michelle

Bengt

2018-08-12

jag vill alltid också ha per 100 g

Redaktionen ICAse

2018-08-15

Hej Bengt! Vi har valt att visa per portion för att 100 g av en måltid är svårare att relatera till och räkna på det dagsbehov man behöver. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 365 KJ / 87 kCal
Fett 5 g
Salt 0.13 g
Kolhydrater 9 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Mugcake - muggkaka
Madeleinekaka
Citronmuffins
Mockarutor
Amerikanska pannkakor
Jordgubbstårta