Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Persiska valnötskakor (Gardi)

Ett enkelt recept på Gardi - persiska valnötskakor. Kakorna gör du av valnötter, ägg, socker och vaniljsocker. Utsökt att servera till kaffet eller till kalas.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mal eller mixa nötterna i mandelkvarn eller matberedare.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret och vaniljsockret i äggvitan.
  4. Häll i de mixade nötterna och blanda försiktigt.
  5. Klicka ut massan med en matsked på bakpappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter, kakorna ska vara gyllenbruna i kanterna och mjuka i mitten.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölk. Innehåller ägg.

Tips

Låt inte kakorna ligga framme för länge efter gräddningen, då blir de hårda. Förvara i tättslutande förpackning.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 150 g hela valnötter (150 g motsvarar 3 dl)
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?