Glutenfria schackrutor

29
3
Glutenfria schackrutor

Schackrutor är en av våra mest klassiska småkakor som gör sig utmärkt på kakfatet med sitt snygga mönster. Med majsmjöl, majsstärkelse och pofiber är det enkelt att baka glutenfria schackrutor. Och vi lovar – de är lika goda som originalet!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Glutenfria schackrutor

Ingredienser

ca 50 st

Grunddegen

1 dl strösocker
100 g majsmjöl
1 dl majsstärkelse
1 msk pofiber
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g kylskåpskallt smör
1 äggvita

Ljusa degen

1 msk majsstärkelse

Mörka degen

2 msk kakao

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Matilda

2021-08-26

Kan man byta pofiber mot fiberhusk? Eller nåt mjöl?

Jonnie

2020-03-23

Mycket godare än vanliga schackrutor. Är inte glutenintolerant själv å föredrar dessa

Eija

2019-09-29

Kan strösockret bytas mot sötningsmedel?

Redaktionen ICAse

2019-09-30

Hej Eija! Det är inget vi har provat varför vi inte kan rekommendera det. Om du provar så hör gärna av dig igen och berätta hur det gick. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 129 KJ / 31 kCal
Fett 2 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 4 g
Protein 0.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept