Glutenfria schackrutor

Betyg 3.7 av 5.
49 personer har röstat
5
Glutenfria schackrutor

Schackrutor är en av våra mest klassiska småkakor som gör sig utmärkt på kakfatet med sitt snygga mönster. Med majsmjöl, majsstärkelse och pofiber är det enkelt att baka glutenfria schackrutor. Och vi lovar – de är lika goda som originalet!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Glutenfria schackrutor

Ingredienser

ca 50 st

Grunddegen

1 dl strösocker
100 g majsmjöl
1 dl majsstärkelse
1 msk pofiber
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g kylskåpskallt smör
1 äggvita

Ljusa degen

1 msk majsstärkelse

Mörka degen

2 msk kakao

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

God smak men tycker också dom är gryniga och dom flöt ut jätte mkt så dom blev inte vackra, vet ni varför dom gör det?

Sara

2024-11-05

Tyckte de blev lite för smuliga och hade kanske varit godare med annat mjöl än majsmjöl.

Maria

2023-08-06

Kan man byta pofiber mot fiberhusk? Eller nåt mjöl?

Matilda

2021-08-26

Näringsvärde per st

Energi129 KJ / 31 kCal
Fett2 g
Salt0.03 g
Kolhydrater4 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

Majstortillas i stekpanna
Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassiska schackrutor
Betyg 3.9 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minijitterbuggare
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria tortillas
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Schackrutor
Betyg 4 av 5.
842 personer har röstat
Över 60 min att tillaga