Glutenfria schackrutor
Schackrutor är en av våra mest klassiska småkakor som gör sig utmärkt på kakfatet med sitt snygga mönster. Med majsmjöl, majsstärkelse och pofiber är det enkelt att baka glutenfria schackrutor. Och vi lovar – de är lika goda som originalet!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
ca 50 st
Grunddegen
1 dl strösocker
100 g majsmjöl
1 dl majsstärkelse
1 msk pofiber
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g kylskåpskallt smör
1 äggvita
Ljusa degen
1 msk majsstärkelse
Mörka degen
2 msk kakao
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi129 KJ / 31 kCal
Fett2 g
Salt0.03 g
Kolhydrater4 g
Protein0.3 g
Kommentarer
God smak men tycker också dom är gryniga och dom flöt ut jätte mkt så dom blev inte vackra, vet ni varför dom gör det?
Sara
2024-11-05Tyckte de blev lite för smuliga och hade kanske varit godare med annat mjöl än majsmjöl.
Maria
2023-08-06Kan man byta pofiber mot fiberhusk? Eller nåt mjöl?
Matilda
2021-08-26