Glutenfria småkakor
Här bjuder vi på små, naggande goda kakor till kaffet för dig som är glutenintolerant.
Spröda smörkakor, sega chokladsnittar och citronkrämsfyllda havreflarn. Här bjuder vi på sju nya sorters kakor att baka.
Tips: Här hittar du de klassiska sju sorters kakor
Publikfriande godbitar med rik chokladsmak. Grunden till nutella-kakorna är en klassisk mördeg som du smaksätter med kakao. Lägg ihop de färdiggräddade kakorna två och två med len hasselnötskräm emellan. En succégiven småkaka!
Dessa sega småkakor med djup chokladsmak är lika lätta att lyckas med som att tycka om. Extra goda blir chokladsnittarna med grovhackad mjölkchoklad på toppen. Gör gärna dubbel sats när du ändå är igång, för när man ätit en kaka vill man gärna ta en till…
Spröda småkakor med tydlig smörsmak. Smörkakorna är rätt salta, och ska så vara, men minska på mängden om du inte är så förtjust i det. Snyggast blir småkakorna om du spritsar degen, men det går också bra att klicka ner den i formarna med sked.
Wienerstänger eller syltsnittar som dessa småkakor också kallas för är enkla att baka och försvinnande goda till fikat. Du fyller dem med valfri sylt, exempelvis med jordgubbssylt eller hallonsylt, toppar med florsockerglasyr och skär i sneda snittar.
Få säger nej till dessa segknapriga havreflarn med sötsyrlig, fluffig citronsmörkräm. Havreflarnen går utmärkt att frysa och är den perfekta småkakan när du får oväntat fikabesök då de tinar fort. Ge kaksmeten rejält med plats på plåten – flarnen flyter ut en hel del vid gräddning.
Schackrutor är en av våra mest klassiska småkakor som gör sig utmärkt på kakfatet med sitt snygga mönster. Med majsmjöl, majsstärkelse och pofiber är det enkelt att baka glutenfria schackrutor. Och vi lovar – de är lika goda som originalet!
Att baka småkakor med rågmjöl går alldeles utmärkt. Rågmjölet ger dessa cookies en härligt seg konsistens och fyllig smak som förstärks av mörk choklad. De är inte fullt lika söta som amerikanska cookies, men lika goda ändå – särskilt med flingsalt på toppen!
Här bjuder vi på små, naggande goda kakor till kaffet för dig som är glutenintolerant.
Bjud in till kafferep med sju sorters kakor. Här är de nostalgiska recepten.
Starta dagen med en nybakad frukost! Vad sägs om ugnsbakad gröt och knapriga müslikakor?
Du behöver inte åka till Frankrike för att njuta av deras sötsaker – spana in våra recept.
Ta en genväg i vardagen genom att använda samma råvara till flera middagar. Gör en stor laddning krämig kornotto och du har dagens middag, plus två till på gång.
Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.