Spröda citronkakor

Betyg 3.3 av 5.
116 personer har röstat
20
Spröda citronkakor

Gör ett gäng himmelskt goda citronkakor som du kan bjuda på till kaffet. Med några få ingredienser rör du ihop en deg med syrlig citronsmak som du sedan rullar till bollar. Tryck till dina spröda citronkakor före de gräddas. Ljuvligt goda!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Spröda citronkakor

Ingredienser

30 kakor
150 g  rumstempererat smör
1 1/2 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
1   ägg
rivet skal av 1 1/2   citron
ca 4 dl  potatismjöl
ev lemon curd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
116 personer har röstat

Kommentarer

Mina smälte också ut :/

Michelle

2024-10-07

En av de bästa småkakor recept på glutenfritt. Gjorde även några med hallonsylt

Catrin

2024-07-31

Hej, allt smälte ut på plåten. Har testat både kylskåpskall och rumstempererad deg. Det står ca 4 dl potatismjöl. Jag hade i 4 dl och degen blev en jämn smet och inte smulig. Är det att det är för lite potatismjöl som gör att det smälter ut?

Anna

2024-06-24

Näringsvärde per portion

Energi396 KJ / 95 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

Macarons
Betyg 3.5 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsscones med lemoncurd
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och ingefärssnitt
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marängrulle med citron och pistage
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Salta smörkakor
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citrongrottor med vit choklad
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga