Spröda citronkakor
Gör ett gäng himmelskt goda citronkakor som du kan bjuda på till kaffet. Med några få ingredienser rör du ihop en deg med syrlig citronsmak som du sedan rullar till bollar. Tryck till dina spröda citronkakor före de gräddas. Ljuvligt goda!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
30 kakor
150 g rumstempererat smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
rivet skal av 1 1/2 citron
ca 4 dl potatismjöl
ev lemon curd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi396 KJ / 95 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Mina smälte också ut :/
Michelle
2024-10-07En av de bästa småkakor recept på glutenfritt. Gjorde även några med hallonsylt
Catrin
2024-07-31Hej, allt smälte ut på plåten. Har testat både kylskåpskall och rumstempererad deg. Det står ca 4 dl potatismjöl. Jag hade i 4 dl och degen blev en jämn smet och inte smulig. Är det att det är för lite potatismjöl som gör att det smälter ut?
Anna
2024-06-24