Spröda citronkakor
Gör ett gäng himmelskt goda citronkakor som du kan bjuda på till kaffet. Med några få ingredienser rör du ihop en deg med syrlig citronsmak som du sedan rullar till bollar. Tryck till dina spröda citronkakor före de gräddas. Ljuvligt goda!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
30 kakor
150 g rumstempererat smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
rivet skal av 1 1/2 citron
ca 4 dl potatismjöl
ev lemon curd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. lemon curd.
Energi396 KJ / 95 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Nja, den sk degen var inte lätt att hantera. Tur att jag provbakade en kaka, flöt ut som ett stekt ägg. Klickade i smeten i formar ist, med lite citronmarmelad i kakorna. De blev väldigt goda, men definitivt inte som på bilden.
Ingrid
2024-11-19Mina smälte också ut :/
Michelle
2024-10-07En av de bästa småkakor recept på glutenfritt. Gjorde även några med hallonsylt
Catrin
2024-07-31