Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spröda citronkakor

Gör ett gäng himmelskt goda citronkakor som du kan bjuda på till kaffet. Med några få ingredienser rör du ihop en deg med syrlig citronsmak som du sedan rullar till bollar. Tryck till dina spröda citronkakor före de gräddas. Ljuvligt goda!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägg, rivet skal av citron och potatismjöl. Rör smidigt.
  3. Dela i 50 bitar (för 50 st) och forma till bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt och tryck till med mjölad gaffel. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 50 kakor
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • rivet skal av 1 1/2 citron
  • ca 4 1/2 dl potatismjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?