Spröda citronkakor

Gör ett gäng himmelskt goda citronkakor som du kan bjuda på till kaffet. Med några få ingredienser rör du ihop en deg med syrlig citronsmak som du sedan rullar till bollar. Tryck till dina spröda citronkakor före de gräddas. Ljuvligt goda!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ingredienser
30 kakor
150 g rumstempererat smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
rivet skal av 1 1/2 citron
ca 4 dl potatismjöl
ev lemon curd
För alla
Kontrollera noga innehållet i lemoncurden.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. lemon curd.Receptet uppdaterat april 2023.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. lemon curd.Receptet uppdaterat april 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi396 KJ / 95 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Såg lovande ut men allt smälte ut på plåten.
Sarah
2023-11-07Otroligt goda! Jag pressade även i ca 1,5 tsk citronsaft viket gav kakorna ett extra lyft!
Julia
2023-04-06Lätta att baka och de har en frisk och god smak. Bra att frysa in och ta upp när man vill ha något till kaffet.
Yvonne
2022-12-16