Spröda citronkakor

Gör ett gäng himmelskt goda citronkakor som du kan bjuda på till kaffet. Med några få ingredienser rör du ihop en deg med syrlig citronsmak som du sedan rullar till bollar. Tryck till dina spröda citronkakor före de gräddas. Ljuvligt goda!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ingredienser
30 kakor
150 g rumstempererat smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
rivet skal av 1 1/2 citron
ca 4 dl potatismjöl
ev lemon curd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck exkl. lemon curd.
Energi396 KJ / 95 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater14 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Missade lite i bakstressen. Det blev kallt smör och ihoparbetat på bakbord men kakorna blev jättebra /Barbro
Barbro
2024-12-17Nja, den sk degen var inte lätt att hantera. Tur att jag provbakade en kaka, flöt ut som ett stekt ägg. Klickade i smeten i formar ist, med lite citronmarmelad i kakorna. De blev väldigt goda, men definitivt inte som på bilden.
Ingrid
2024-11-19Mina smälte också ut :/
Michelle
2024-10-07