Fixa enkla och goda tilltugg till glöggminglet. Vi tipsar om goda och fräscha toppings som passar perfekt på ett gott knäckebröd.
Text: Lisa Heino
Dela med vänner
Enkla tilltugg till glögg
Snacks med goda toppings att bjuda på till julfikat.
1. Kavringssnittar med inkokta aprikoser och prästost
7
0
Bjud till mingel och servera dessa goda vego kavringssnittar. En rosmarindoftande aprikosmarmelad passar perfekt på snittarna tillsammans med smakrik ost och krispiga valnötter.
Fikon blir underbart goda när de får gotta till sig i ugnen tillsammans med lite honung, flingsalt och rosmarin. Servera ugnsbakade fikon tillsammans med ädelost på delikatessknäcke för ljuvliga små munsbitar som passar utmärkt till glögg.
3. Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök
3
1
Smördegssnittar som passar bra till mingel eller plockmat vid fest. Snittarna av smördegen toppas med ansjovis och karamelliserad lök och blir som allra godast när de serveras direkt när du lagt ihop dem.
På jakt efter nåt trevligt att bjuda på till advent? Vi tipsar om kanelknäcke toppat med en smakrik, hemlagad chutney och en god cheddarost. Russinchutney med äpple, lök, vitlök, chili och sötmandel är smakrik och ett trevligt inslag på glöggfikat.
Nötsmöret av mandel och pistagenötter gör att dessa snittar som görs på knäckebröd blir en återkommande favorit. Toppa knäckebrödet med färska fikon och krämig balsamvinäger.
Lyxigt goda snittar till alla festliga tillfällen! Toppa sesam gourmetknäcke med gräddfil, löjrom och finstrimlad gräslök. Superenkelt och snabbt att svänga ihop. Om du har svårt att få tag i löjrom går det även bra med stenbitsrom.
Glöggkokt lök är superenkelt att laga och ett lyxigt tillbehör att plocka fram när det är dags för glöggmingel. Servera gärna tillsammans med ädelost och müsli gourmetknäcke eller gör färdiga snittar i önskad storlek.
Ett mindre sött alternativ till pepparkakor med ädelost är de här smarriga snittarna gjorda på pepparkaksknäcke. Toppa med en röra av syrligt äpple, ädelost, crème fraiche och rostade mandelspån.